6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
GabiKa14
zaradenie riaditeľa základnej školy

Dobrý deň, ja by som vás chcela poprosiť o radu k budúcemu školskému roku či by riaditeľ základnej školy, ktorý má úväzok ako riaditeľ školy 5 hodín týždenne, má v roku 1995 ukončené vysokoškolské vzdelanie v študijnom odbore učiteľstvo pre prvý stupeň základnej školy s prehlbujúcim predmetom výtvarná výchova mohol učiť 5 hodín týždenne matematiku v 5.ročníku. Bol by zaradený ako kvalifikovaný? Ďakujem

Maria Pavlikova
zaradenie riaditeľa základnej školy

Dobrý deň,
neviem, či som porozumela Vašej otázke, či učiteľ s vysokoškolským vzdelaním v študijnom odbore učiteľstvo pre prvý stupeň základnej školy s prehlbujúcim predmetom výtvarná výchova mohol učiť 5 hodín týždenne matematiku v 5.ročníku a bol by pritom kvalifikovaný. Tak to nie je možné.

GabiKa14
zaradenie riaditeľa základnej školy

Ďakujem, určite ste porozumela správne, ale zástupca riaditeľa ma presviedča, že pri riaditeľovi nie je potrebné dodržať , aby bol zaradený ako kvalifikovaný, to, že musí učiť svoje predmety. Ďakujem, že ste mi to potvrdila a ak bude učiť matematiku, tak ho musím zaradiť ako nekvalifikovaného.

Maria Pavlikova
zaradenie riaditeľa základnej školy

de,
trochu mi je ľúto riaditeľa s takýmto právnym vedomím. Aspoň učitelia nech sú kvalifikovaní.

Betky
Úväzok po odchode maturantov

Poprosím o Vaše stanovisko
Po odchode maturantov mi ubudlo 15 hodín, pani zástupkyňa upravila rozvrh tým,že vymazala všetky hodiny, ktoré odpadli. Teraz chodievam zastupovať aj v čase mojich pôvodne voľných hodín. V minulosti sme zastupovali tzv. namiesto a iba v rámci hodín, ktoré odpadli. Ako by to malo spravne fungovať?. Podotýkam, že nemáme žiaden vnútorný predpis, ktorý by to upravoval. A striedajú sa zástupcovia, každý to rieši po svojom.
Ďakujem za Vaše stanovisko.

Maria Pavlikova
Úväzok po odchode maturantov

Dobrý deň,
ja by som to riešila zmenou rozvrhu hodín, ale upravila by som to vo vnútornom predpise, s ktorým sú oboznámení všetci zamestnanci. Ak nie je predpis, je to potom chaos a vznikajú zlé vzťahy.