4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Ivuska16
Doplňujúce vzdelanie.

Dobrý deň,
mám ukončene Mgr. primárne vzdelávanie. Mám možnosť ísť pracovať ako pedagogicky asistent do špeciálnej základnej školy. Stačí mi doplniť rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky, alebo budem musieť ísť študovať opäť VŠ.

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
Doplňujúce vzdelanie.

Dobrý deň,
kvalifikačné predpoklady pre pedagogických asistentov sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 6. Rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky sa nevyžaduje ani ďalšie vysokoškolské vzdelanie. Ste kvalifikovaný pedagogický asistent v bežnej aj špeciálnej škole.

alenka210
Učiteľka špeciálne triedy

Dobrý deň,
v škole nastala špecifická situácia kde nečakane skončila pani učiteľka v špeciálnej triede.
Pani riaditeľka nenašla relevantnú náhradu do tej triedy by mala ísť učiť vychovávateľka, ktorá ale nemá vysokoškolské vzdelanie, ale robí si ho teraz špecializované na tieto detičky. Môže to tak byť a do akej platovej triedy by mala byť zaradené. Jej úväzok ale nepokryje všetky hodiny tak na 3 hodiny týždenne by mala ísť do tej triedy učiť pedagogická asistentka mohlo by sa to riešiť preplatenými nadčasovými hodinami? Ďakujem veľmi pekne za radu

Maria Pavlikova
Učiteľka špeciálne triedy

Dobrý deň,
vychovávateľka so strednou školou si môže dopĺňať úväzok siedmimi hodinami práce učiteľa. Pedagogická asistentka nemôže učiť. Neuvádzate ani jej vzdelanie a v podstate otázka mi je nejasná. Neviem, kto má aké vzdelanie a komu chcete preplácať ešte aj nadčas, ak je nekvalifikovaný a nemôže učiť. Aké špecializované vzdelanie si robí teraz.