9 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Veron2
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom sestry. Sestra ma vyštudovanu špeciálnu pedagogiku v Mgr. odbore. Mohla by s týmto odborom pracovať aj ako vychovávateľka na ZŠ alebo asistent ucitela? Dakujem

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Špeciálna pedagogika sa študuje v toľkých variáciách, že na základe toho, čo uvádzate sa nedá nič určiť. Sestra, keď študovala špeciálnu pedagogiku, tak vie, kde sa chcela uplatniť.

EvaKovac
Zodpovedný vychovávateľ v ŠKD

Dobrý deň. Chcem sa opýtať na pozíciu zodpovedného vychovávateľa podľa zákona 138/2019. V zákone sú uvedené povinnosti ako triedny učiteľ. Má teda zodpovedný vychovávateľ právo aj na príplatok ako je to uvádzané pri triednom učiteľovi ? Ak áno , tak podľa ktorého zákona, alebo novely ? Ak nie, nie je to diskriminačné? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Zodpovedný vychovávateľ v ŠKD

Máte pravdu, v § 37 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. je odvolávka na činnosti, ktoré vykonáva triedny učiteľ, ale príplatok za špecializovanú činnosť triedneho učiteľa zodpovednému vychovávateľovi nepatrí.

Lenka 1973
Zodpovedný vychovávateľ

Dobrý deň pani Pavlíková, chcela by som sa spýtať, aký je rozdiel medzi zodpovedným vychovávateľom a vedúcim vychovávateľom. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
Zodpovedný vychovávateľ

Pedagogický zamestnanec vykonáva špecializačné činnosti podľa § 36 zákona č. 138/2019 Z. z. vo viacerých kariérových pozíciách. V ods. 1 písm. c) § 36 je uvedený zodpovedný vychovávateľ, ktorý podľa § 37 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. koordinuje výchovu v skupine alebo v skupinách v zariadení sociálnej pomoci. Vedúci vychovávateľ je v súlade s § 39 ods. 1 písm. d) uvedeného zákona vedúci pedagogický zamestnanec v škole alebo školskom internáte.

Martina Kováčiková
Učiteľ 1. stupňa vychovávateľom - zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň, pani Pavlíková, chcela by som sa spýtať, či učiteľ - Mgr. v odbore učiteľstvo 1. stupňa ZŠ - pracujúci piaty rok ako vychovávateľ na 1. stupni ZŠ (inú pedagogickú prax nemá, adaptačné úspešne ukončené v prvom roku praxe) je správne zaradený v 6. platovej triede. Úväzok 15 h.
Vopred ďakujem za odpoveď

danacppbn
asistent učiteľa

Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom priznávania praxe asistenta učiteľa. Bol 1 rok v základnej vojenskej službe, ten rok mu uznávame. Ďalej pracoval v robotníckych zamestnaniach (5 rokov), tie roky neuznávame. 14 rokov pracoval ako vedúci obchodných sietí Lidl a Kaufland. Tieto povolania, nemajú nič s pedagogickou praxou aj keď bol na vedúcich pozíciach mu, predpokladám, prax neuznávame. Ďakujem.

Maria Pavlikova
asistent učiteľa

Započítanie praxe je plne v kompetencii zamestnávateľa. I napriek tomu, že to nezávisí od môjho názoru so spôsobom započítania/nezapočítania praxe ako to uvádzate, súhlasím.