Poďte na bezplatnú roadshow pre materinky!

27.06.2017
Škola a rodina

Odborné nakladateľstvo RAABE Slovensko s podporou jednotlivých odborov školstva pozýva všetky riaditeľky, učiteľky a učiteľov materských škôl na sériu bezplatných školení s názvom Ako na to so Škôlkarom – Matematika a práca s informáciami, ktoré sú zamerané na rozvíjanie matematickej gramotnosti v materskej škole v súlade so ŠVP pre materské školy.

Sériu jedenástich školení v desiatich mestách Slovenska organizuje RAABE v termíne od 14. do 21. augusta 2017. Účastníci bezplatných školení v Michalovciach, Košiciach, Prešove, Poprade, Banskej Bystrici, Martine, Trenčíne, Trnave, Nitre a v Bratislave sa môžu tešiť na:

* ukážky a námety na manipulačné hry a činnosti, ako plniť jednotlivé výkonové štandardy zo vzdelávacej oblasti Matematika a práca s informáciami podľa platného ŠVP pre materské školy,
* návody, ako vytvoriť u detí kompetenčný základ a rozvinúť matematické kompetencie, aby neskôr zvládli školskú matematiku a úspešne absolvovali 1. stupeň vzdelávania,
* námety na prácu s deťmi vo veku 5 – 6 rokov.

„Pomocou praktických ukážok chceme materinkám odovzdať nové podnety a inšpirácie pri rozvíjaní matematických kompetencií v materskej škole," povedala Mgr. Mira Schrimpelová, konateľka odborného nakladateľstva RAABE Slovensko.

Školenia povedie Mgr. Katarína Thúrócy, skúsená pedagogička a autorka pracovného zošita Škôlkar, ktorá okrem svojej publikačnej činnosti vytvorila aj súbor aktivít v niekoľkých aktualizáciách diela Svet škôlkara / Matematika a práca s informáciami (RAABE).

Viac informácií o roadshow a presný harmonogram školení v jednotlivých mestách nájdete TU.

Pracovné zošity Škôlkar prinášajú:
• Netradičný formát.
• Kvalitný hrubý papier.
• Plnofarebnú tlač.
• Rôzne typy aktivít pre jednotlivé podoblasti v súlade s aktuálnymi požiadavkami inovovaného ŠVP.
• Jednoduchú a rýchlu orientáciu a výber vhodnej aktivity – presne podľa stanovených cieľov.
• Možnosť napĺňania výkonových štandardov – opakovane a rôznym spôsobom.
• Až 28 strán aktivít a zábavy v súlade s platným ŠVP.
• V každom pracovnom zošite praktická 4-stranová tvorivá príloha ako darček.

VIAC INFORMÁCIÍ o pracovných zošitoch Škôlkar nájdete TU.

Poznáte pracovné zošity Škôlkar?
Chcete pracovať s deťmi v súlade s Inovovaným ŠVP pre predprimárne vzdelávanie v materskej škole? Súbor siedmich pracovných zošitov pre deti vo veku 5 - 6 rokov je plný aktivít. Presvedčte sa o tom, aké benefity vám práca s nimi prináša.

Pracovné zošity Škôlkar v Dámskom klube
Pozrite si rozhovor Soni Müllerovej s doc. PhDr. Zuzanou Petrovou, PhD. - lektorkou a spoluautorkou RAABE o tom, ako s pracovnými zošitmi Škôlkar môžu pracovať aj rodičia doma. Dnes už naozaj nemusíme nechávať výchovu a vzdelávanie detí len na materskú školu. Spoznávať svet okolo nás je predsa veľká zábava. O to viac, ak sa to deje spolu s rodičmi.

Kľúčové slová

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte