Odmenili učiteľov, ktorí spestrujú vyučovanie modernými technológiami

03.12.2009
Prevádzka školy

Za kreatívne a kvalitnejšie vyučovanie odmenili dnes finančnými cenami tých pedagógov, ktorí do vyučovania zapájajú moderné technológie, počítače, internet a multimédiá. Autori najlepších prác s využívaním informačno-komunikačných technológií (IKT) získali od 500 do 1330 eur (15.063 - 40.067 Sk). Učitelia súťažili so svojimi v prácami v 4. ročníku Cena Slovak Telekom (ST).

Podľa riaditeľa korporačnej komunikácie spoločnosti ST Jána Kondáša si viac technológií na vyučovaní žiadajú samotní žiaci. Cieľom ich súťaže je preto podporovať kreativitu pedagógov, aby viac využívali moderné technológie.

"Učitelia musia byť pripravení, aby dokázali pripraviť tú hodinu zaujímavejšou, kvalitnejšou a lepšou," povedal Kondáš TASR. Ocenil, že tento rok vyberala odborná porota najlepších z prihlásených 154 prác pedagógov z materských škôl, základných škôl (ZŠ), stredných škôl a špeciálnych škôl.

Víťazmi 4. ročníka sa stali Gabriela Kapjorová zo ZŠ na Hviezdoslavovej ulici v Trstenej, Jana Valachová zo ZŠ na Školskej ulici v Bošanoch, Mariana Svoradová z Piaristického gymnázia v Nitre a Zuzana Vaňová zo ZŠ na Malinovského v Partizánskom. V každej kategórii udelili aj po tri čestné uznania spolu s finančnou odmenou 150 eur (4518 Sk).

Všetky práce, ktoré boli doteraz do súťaže zaslané, možno nájsť vo virtuálnej knižnici na internetovej stránke www.cenast.sk. "Už aj s týmito prácami tento rok tam bude umiestnených vyše 700 prác. Za štyri roky fungovania sa bolo na túto stránku pozrieť viac ako 100.000 učiteľov, čiže predpokladáme, že sa tá knižnica využíva ako inšpirácia," poznamenal Kondáš.

Súťaž, ktorá je určená pre pedagogických zamestnancov neinformatických predmetov, prebiehala tento rok od 18. októbra do 3. novembra v štyroch kategóriách - prvý stupeň ZŠ, druhý stupeň ZŠ, stredné školy a špeciálne školy. Do prvej kategórie pribudli tento rok materské školy.

zdroj: TASR

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte