4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
vychovavatelka7
Prestávky v práci vychovávateliek

Dobrý deň. Rada by som sa spýtala, kedy vzniká vychovávateľke nárok na prestávku. U nás v škole je bežne zaužívané, že vychovávateľka, ktorá má ranný dozor od 6:30-7:45 ide zastupovať za chýbajúcich učiteľov. Niekedy plynule 4 vyučovacie hodiny a rovno so zvonením 11:20 nastupuje do ŠKD, kde pracovná doba trvá do 16:30 alebo 16:20.
30 minút na obed nemáme, jeme s 28 deťmi v jedálni.
Kedy prosím vzniká nárok na prestávku, ak začíname 11:20-16:20? Na pracovisku musíme byť o 11:00 a skončení úväzku o 16:30 po nás žiada 30 minút na pracovisku. Riaditeľka argumentuje tým, že prestávku máme na začiatku pracovnej doby od 11:00 - 11:20 kedy máme stihnúť aj obed. Priamu výchovnú činnosť so žiakmi máme 25 hodín týždenne, zvyšok je práca a príprava doma.
Ďalej ma zaujíma počet detí v ŠKD. Reálne máme zapísaných 28-29 detí v každom oddelení. Zákon povoľuje 26 detí. V tom sú započítané aj deti, ktoré sú integrované. V minulosti sa na každé integrované dieťa odpočítal počet žiakov mínus 2 na jedného integrovaného. Ako je to prosím v tomto prípade? Čo ak sa stane v oddelení úraz, kto ponesie zodpovednosť?
Ďakujem pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
Prestávky v práci vychovávateliek

Chápem Vaše rozhorčenie, určite takýto stav nie je správny a ak je často, je to zaťažujúce, aj keď za zastupovanie učiteľov Vám vzniká nadčas. Ja vzťahy na pracovisku neriešim. Obráťte sa zástupcov zamestnancov, prípadne štátnu školskú inšpekciu.

Eva Klieštiková
Zastupovanie vychovavat.skd

Ked zadtupuje vychovavatelka skd ucitelku ,ako sa prepocitavaju nadcasy na nahradne volno. Pri 38 hodinach nadcasu ,na kolko dni nahradneho volna mam nárok

Maria Pavlikova
Zastupovanie vychovavat.skd

Aj napriek tomu, že hodina v ŠKD a vyučovacia hodina majú rôznu dĺžku, žiadny prepočet sa nevykonáva. Za hodinu práce nadčas patrí hodina náhradného voľna. Ak ste odpracovali 38 hodín nadčasu ako učiteľka, máte nárok na 38 hodín náhradného voľna ako vychovávateľka.