5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Tatis
Platová trieda školského špeciálneho pedagóga po 1.9.2019

Dobrý deň, som školský špeciálny pedagóg a viem, že v septembri sa z nás stanú pedagogickí zamestnanci čím by sme mali prejsť do platovej triedy jeden. Stretla som sa s informáciou, že ostávame v platovej triede dva. Je to pravda? A tiež by som sa chcela opýtať, ak si ešte v júli ukončím vzdelávanie ako odborný zamestnanec, budu mi kredity platiť aj po 1.septembri,keď sa z nás legislatívne stanú pedagogickí zamestnanci? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Platová trieda školského špeciálneho pedagóga

Školský špeciálny pedagóg bude od 1. 9. 2019 zaradený v kategórii pedagogický zamestnanec, ale v súlade s novelizovaným § 5a zákona č. 553/2003 Z. z. bude zaradený do pracovnej triedy dva. Už som to na portáli písala. Ak kontinuálne vzdelávanie skončíte v júli 2019 tak, že Vám vznikne nárok na výplatu kreditového príplatku od 1. 8. 2019, bude sa Vám vyplácať.

Tatis
Platová trieda školského špeciálneho pedagóga

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Som na fóre nová, neviem ako sa tu hľadajú podobne témy. O to som vdacnejsia, že ste mi odpísali.

hazu
Plat riaditeľa školy

Dobrý deň,

ak máme na škole špeciálneho pedagóga /ale nemáme špeciálnu triedu/, ktorý je zaradený do pracovnej triedy 2, má byť do tejto triedy zaradený aj riaditeľ školy? Je na to nejaký predpis? Ekonómka mi tvrdí, že áno, lebo riaditeľ vraj nemôže mať nižšiu platovú triedu ako podriadený. Mne sa to zdá blbosť.

Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Plat riaditeľa školy

Plat riaditeľa školy sa neporovnáva so žiadnym iným platom. Rovnako sa neporovnáva ani platová trieda s podriadenými zamestnancami. Určí sa na základe vzdelania, doby praxe a ostatných príplatkov. Z dôvodu, že na škole pracuje školský špeciálny pedagóg, ktorý je zaradený do pracovnej triedy dva, riaditeľ školy sa nezaradí do pracovnej triedy dva.