5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
MichalSch
Vyhláška o DPŠ 09/2020

Dobrý deň,

podľa novej vyhlášky už riaditeľ do zamestnania nemôže prijať nikoho, kto nemá pedagogické vzdelanie, s tým že sa zamestnanec zaväzuje, že si toto vzdelanie dokončí. DPŠ taktiež rozdelili na 2 moduly (základný a rozširujúci) pričom oba sú ukončené písaním práce (skúškou?) a účastník získa osvedčenie. Nikde sa ale neviem dopátrať, či môžem byť prijatý do zamestnania už úspešnom ukončení základného modulu, alebo až po skončení rozširujúceho.
Ďakujem za pomoc.

Michal

MichalSch
Doplnenie.

Skončený mám 2. stupeň VŠ - anglický jazyk (nepedagogický smer). Záujem mám učiť 2. stupeň ZŠ.

Maria Pavlikova
Vyhláška o DPŠ 09/2020

Poprosím Vás o číslo vyhlášky, ktorú máte na mysli. Zákon č. 138/2019 Z. z., ktorý je vyššia právna norma nič také, čo píšete nezrušil, § 83 zákona č. 138/2019 Z. z. v súčasnosti platí.

MichalSch
Vyhláška

Pravdepodobne to mala byť táto vyhláška. Napísal som zlý dátum.

https://www.epi.sk/zz/2020-1

Maria Pavlikova
Vyhláška

Vyhláška MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov nerieši DPŠ ako takú, ani rozdelenie na moduly a pod. Dôležitý zákon o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch je zákon č. 138/2019 Z. z., ktorý rieši problém, ktorý uvádzate vo svojej otázke, a to v § 83. Ak si ho naštudujete, budete mať odpoveď na Vašu otázku, na ktorú som Vám už odpovedala.