Ministerstvo školstva chce v školských jedálňach zvýšiť podiel ovocia a zeleniny

17.10.2019
Škola a rodina

Niektoré školské jedálne budú v strave znižovať podiel živočíšnych zdrojov bielkovín a tukov a zvyšovať podiel čerstvej zeleniny a ovocia od regionálnych dodávateľov.

Ministerstvo školstva chce v školských jedálňach zvýšiť podiel ovocia a zeleniny

Ministerstvo školstva schválilo normy, ktoré boli podľa neho vypracované na základe požiadaviek expertov v oblasti výživy. „Flexi stravovanie“ chce ministerstvo v prvej etape zaviesť vo vybraných školských jedálňach a od 1. septembra 2020 by ho mohli zaviesť dobrovoľne všetky zariadenia školského stravovania.

Chcete si prečítať článok až do konca?

Nás si nemusíte predplácať, stačí sa prihlásiť a čítate ZADARMO!

Len prihlásení užívatelia môžu využívať všetky benefity Školského portálu:

  • denne aktualizované spravodajstvo z oblasti vzdelávania na Slovensku,
  • informácie o pripravovaných odborných konferenciách a bezplatných školeniach pre pedagógov,
  • kaleidoskop prírodných vied – tematicky zamerané aktivity na stiahnutie pre učiteľov ZŠ prírodovedných predmetov,
  • námety na edukačné aktivity na stiahnutie pre materské školy v súlade so ŠVP pre MŠ,
  • odborné články na špecifické témy od Ing. Jarmily Belešovej, odborníčky v oblasti personalistiky pre školy,
  • prehľady aktualizovaných správ pre zriaďovateľov škôl a školských zariadení,
  • ukážkové testy na stiahnutie zo slovenského jazyka a literatúry pre 2. stupeň ZŠ,
  • aktivity na stiahnutie pre žiakov so špecifickými poruchami učenia,
  • súťaže o zaujímavé ceny,
  • prístup do fóra – možnosť diskusie s kolegami-pedagógmi.

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte