Zverejnili výzvu na školské ovocie a mlieko pre rok 2023/2024

Cieľom programu je podpora zdravých stravovacích návykov detí nad rámec školskej stravovacej jednotky a zvýšenie ich vedomostí o zdravotných účinkoch ovocia, zeleniny a mlieka.

 

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) zverejňuje výzvu pre schválených uchádzačov o zabezpečovanie činností v školskom programe. Podávať žiadosti o pridelenie maximálnej výšky pomoci pre školský rok 2023/2024 v rámci dodávania a distribúcie ovocia, zeleniny, mlieka a výrobkov z nich pre deti a žiakov v školách môžu do 15. októbra. 

Žiadateľ môže túto pomoc získať prostredníctvom žiadosti o pridelenie maximálnej výšky pomoci, ktorá je k dispozícii v príručke pre žiadateľov na webovom sídle PPA v časti podpory - organizácia trhu - školské programy - školské mlieko a v časti podpory - organizácia trhu - školské programy - školské ovocie a zelenina. Žiadatelia sú povinní postupovať v zmysle legislatívy uvedenej v príručke.  

PPA pripomenula, že programy školské ovocie a školské mlieko zabezpečujú deťom a žiakom v školách distribúciu ovocia a zeleniny, mlieka a mliečnych výrobkov. Cieľom programu je podpora zdravých stravovacích návykov detí nad rámec školskej stravovacej jednotky a zvýšenie ich vedomostí o zdravotných účinkoch ovocia, zeleniny a mlieka.

V školskom programe pre školský rok 2022/2023 bolo podľa agentúry pridelených na školské mlieko 1.070.557 eur zo zdrojov EÚ a 15 miliónov eur zo zdrojov SR. Na školské ovocie a zeleninu bolo pridelených 1.872.965 eur z európskych zdrojov a 9,5 milióna eur zo slovenského štátneho rozpočtu.