4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Luhy
Môžem už učiť na 1. stupni ZŠ

Dobrý deň, mám vyštudované Bc. Vychovávateľstvo a Mgr. Sociálnu pedagogiku. Momentálne som na DPŠ učiteľ a potom chcem ísť hneď na Rozširujúce štúdium pre primárne vzdelávanie. Môžem už teraz učiť na 1.stupni ZŠ.
Ďakujem

Maria Pavlikova
Môžem už učiť na 1. stupni ZŠ

Dobrý deň,
nespĺňate kvalifikačné predpoklady pre učiteľku prvého stupňa základnej školy. Ak je to prvý pracovný pomer v školstve, tak Vám dajú podmienku získať kvalifikačný predpoklad podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. do štyroch rokov od vzniku pracovného pomeru.

Luhy
Môžem už učiť na 1.stupni ZŠ

Dostala sa mi informácia,že áno teraz som nekvalifikovaná ale keď ukončím DPŠ a budem prijatá na rozširujúce štúdium pre primárne vzdelávanie,tak už budem môcť učiť ako kvalifikovaná. Je to pravda?

Maria Pavlikova
Môžem už učiť na 1.stupni ZŠ

Dobrý deň,
ak študenta prijmú na lekársku fakultu, nie je kvalifikovaný lekár. Ak Vás príjmu na rozširujúce štúdium pre primárne vzdelávanie, nie ste kvalifikovaná, ale v súlade s § 83 ods. 1 a ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. Vás zaradia do kariérového stupňa samostatná učiteľka, čo nie je to isté. Výnimka zo zaradenie platí len do štyroch rokov od vzniku prvého pracovného pomeru v školstve.