7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
mana
započítanie doby pre účely výšky odstupného pre PZ - 65. rokov

Dobrý deň, zamestnanec bol v období od 29.12.2006 do 18.11.2022 dlhodobo uvoľnený na výkon funkcie primátor mesta a zároveň od marca 2020 až doteraz je aj poslancom NR SR. Spadá celé toto obdobie do započítanej praxe v zmysle § 6 ods.4 písm. f) zákona 553/2003 o odmeňovaní vo verejnej správe? Dopátrala som sa, že čas pôsobenia poslanca NR SR áno, v zmysle zákona o rokovacom poriadku NR SR, no aj doba pôsobenia ako primátor? Zamestnancom na škole je od 1.9.1986.
Ďakujem za skorú odpoveď.

mana
pz

Dobrý deň, odpoveď som si už našla, na obdobie primátora sa vzťahuje zákon č. 369/1990 Z.z. o obecnom zriadení, čo je v súlade so zákonom 553/2003 §6 ods.4 písm. f). Podľa uvedeného sa mu započítava celá doba výkonu práce.
Pekný deň.

Maria Pavlikova
pz

Dobrý deň,
súhlasím s Vami.

mana
pedagogický asistent

Dobrý deň, chcela by som Vás požiadať o radu, resp. usmernenie o výške úväzku pre pedagogického asistenta. Viem, že sa posudzuje ako učiteľ, t.j. pre gymnázium (ako naše) je 22 hodín, avšak ako je to s konkrétnou výškou, od čoho sa odvíja? Čítala som, že bol návrh, aby na jedného žiaka pripadal 0,5 asistenta, pri troch aby bol jeden asistent, no taktiež že záleží na tom, či žiak potrebuje asistenta celý deň, alebo nie. Kto určuje výšku potreby resp. aká má byť správna výška úväzku asistenta? Je za určenie zodpovedný iba riaditeľ školy? Malo by byť podkladom nejaké posúdenie psychológom, či dieťa potrebuje asistenta celý deň alebo nie? Legislatíva o tom nič nehovorí, názory sú rôzne, ťažko sa orientovať. Ďakujem.

Maria Pavlikova
pedagogický asistent

Dobrý deň,
koľko pedagogických asistentov potrebuje škola, ja skutočne neviem určiť. Jedná sa o asistenta učiteľa, nie asistenta žiaka. Úväzok pedagogického asistenta je rovnaký ako úväzok učiteľa, ktorému je pridelený.

mana
pedagogický asistent

Ďakujem za odpoveď, no priznám sa, že trošku tomu nerozumiem. Ak má PA napr. troch žiakov, no každý je v inej triede a v inom ročníku? T.j. že je pridelený k trom učiteľom?
A ak sa ešte môžem opýtať, ak pedagogický zamestnanec, ktorý spĺňa kvalifikačné predpoklady na výkon činnosti ped. asistenta a má ukončené adaptačné vzdelávanie ako učiteľ, taktiež musí absolvovať adaptačné vzdelávanie pre ped. asistenta?
Ďakujem a prajem pekný deň.

Maria Pavlikova
pedagogický asistent

Dobrý deň,
ak má pedagogický asistent troch žiakov a každý je v inej triede a v inom ročníku, je pridelený k trom učiteľom ale len na časť úväzku. Adaptačné vzdelávanie absolvuje pedagogický zamestnanec len pri prvom pracovnom pomere v školstve bez ohľadu na kategóriu, teda Váš pedagogický asistent ďalšie adaptačné vzdelávanie absolvovať nemá.