Školy môžu žiadať o tablety či interaktívne tabule

27.01.2014
Prevádzka školy
Prevádzka školy
Vzdelávanie a výchova

Základné i stredné školy môžu žiadať o tablety či interaktívne tabule. Ministerstvo školstva zriadi v školách dohromady 1 000 digitálnych tried.

Školy dostanú dohromady 5 680 celých digitálnych setov, ktoré tvorí interaktívna tabuľa, projektor i obslužný notebook. Materské školy dostanú i 2 600 farebných tlačiarní. Na základné a stredné školy poputuje aj 20-tisíc tabletov.

Súčasťou digitálnych tried využívajúcich tablety budú aj wifi routery, aby sa žiaci mohli pripojiť na internet. Ide o súčasť projektu Elektronizácia vzdelávacieho systému regionálneho školstva. "Projekt je pripravený pokryť záujem všetkých škôl, ktoré sa rozhodnú do projektu prihlásiť," uviedol hovorca rezortu školstva Michal Kaliňák. O digitálne sety môže žiadať každá škola, zatiaľ s výnimkou tých z Bratislavského samosprávneho kraja. Všetky informácie o zapojení sa do projektu vrátane presne stanovených kritérií na zriadenie digitálnej triedy posiela školám ministerstvo školstva v liste i e-mailoch.

„Projekt je pripravený uviesť do prevádzky všetky zariadenia, ktoré sú k dispozícii, do konca tohto školského roka. Rýchlosť budovania digitálnych tried však závisí aj od dynamiky a aktivity škôl, ktoré prejavia záujem o skvalitňovanie moderného vzdelávania,“ hovorí minister školstva Dušan Čaplovič. Doplnil, že informatizácia školstva bude pokračovať aj ďalšími pripravovanými aktivitami.
Projekt digitalizácie škôl za viac ako 47 miliónov eur realizuje ministerstvo školstva v spolupráci s Metodicko-pedagogickým centrom. Financovaný je z prostriedkov Európskej únie v rámci Operačného programu informatizácia spoločnosti.

Zdroj: SITA

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte