Rozhodnutia o ukončení adaptačného vzdelávania

26.07.2010
Vzdelávanie a výchova

Zákonom č. 317/2009 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 317/2009 Z. z.“) sa do praxe zaviedol aj nový pojem začínajúci pedagogický zamestnanec.

Tým sa vyjadruje miera preukázania osvojenia si profesijných kompetencií a náročnosť vykonávania pedagogickej činnosti.

Na to, aby mohol byť začínajúci pedagogický zamestnanec zaradený do kariérového stupňa samostatný pedagogický zamestnanec, musí tento zamestnanec absolvovať adaptačné vzdelávanie.

Poskytovateľom adaptačného vzdelávania je v súlade so zákonom č. 317/2009 Z.z. škola. Adaptačné vzdelávanie sa uskutočňuje podľa vzdelávacieho programu adaptačného vzdelávania vypracovaného školou podľa Rámcového programu adaptačného vzdelávania vydaného Ministerstvom školstva Slovenskej republiky Smernicou č. 19/2009-R z 20. októbra 2009. V súlade s Čl. 6 ods. 1 Legislatíva číslo 19/2009-R vydáva riaditeľ školy rozhodnutie o ukončení adaptačného vzdelávania.

Na rozhodovanie riaditeľa o ukončení adaptačného vzdelávania sa v súlade s § 36 ods. 7 zákona č. 317/2009 Z.z. vzťahuje všeobecne záväzný predpis o správnom konaní. Na rozhodnutie o ukončení adaptačného vzdelávania, keďže sa vydáva v súlade so zákonom o správnom konaní, sa umiestňuje odtlačok úradnej pečiatky so štátnym znakom.

Poznámka: Na rozhodnutí o ukončení adaptačného vzdelávania vydanom riaditeľom cirkevnej a súkromnej materskej školy sa používa odtlačok nápisovej obdĺžnikovej pečiatky s názvom školy.

Vybrané z novej publikácie Materská škola a jej riadenie.

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte