Do škôl má nastúpiť viac prvákov

20.08.2010
Vzdelávanie a výchova

Do prvého ročníka základných škôl by malo nastúpiť viac prvákov než vlani. Školy totiž počas tohtoročných zápisov zaevidovali celkovo 55.741 detí. Oproti minulému roku je to nárast o číslo 1296. O odložení začiatku povinnej školskej dochádzky sa rozhodlo v 4744 prípadoch. Údaje z jednotlivých krajov spracoval Ústav informácií a prognóz školstva.

Od septembra sa budú prváci na stredných odborných školách (SOŠ) učiť aj podľa odporúčaní zamestnávateľov. Do obsahu štátnych vzdelávacích programov boli totiž zapracované zmeny, ktoré aktualizovali na základe ich podnetov a rovnako aj návrhov SOŠ.
      
"Štátne vzdelávacie programy pre odborné vzdelávanie a prípravu boli prerokované Radou vlády Slovenskej republiky pre odborné vzdelávanie a prípravu. Zverejnené sú na internetovej stránke Štátneho inštitútu odborného vzdelávania www.siov.sk," uviedla pre TASR hovorkyňa rezortu školstva Miriam Žiaková.
      
V novom školskom roku 2010/2011 nabehnú na školskú reformu ďalšie ročníky - 3. a 7. na základných školách a 3. ročníky stredných škôl a osemročných gymnázií. Vyučovať sa budú podľa štátnych vzdelávacích programov a vlastných - školských. Tie si píšu školy sami a na základe nich sa môžu profilovať a tak zvyšovať atraktívnosť pre žiakov.

Zdroj: TASR

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte