Do programu Zelená škola sa dá zapojiť do 15. septembra

01.08.2016
Prevádzka školy
Vzdelávanie a výchova

Materské, základné aj stredné školy sa môžu zapojiť do nového ročníka projektu Zelená škola do 15. septembra. Registrovať sa môžu na internetovej stránke projektu www.zelenaskola.sk. Informovalo o tom Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica.

Medzinárodný program Zelená škola v školskom roku 2016/2017 odporúča v pedagogicko-organizačných pokynoch aj ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu. Zelená škola je výchovno-vzdelávací program určený pre školy, ktoré chcú zmeniť seba a svoje okolie. Cieľom programu je podpora školských komunít, v ktorých si ich členovia vyskúšajú spoluprácu. Žiaci s pomocou učiteľov a rodičov riešia reálne potreby svojej školy a okolia, čím pomáhajú k pozitívnej zmene. Program motivuje školy k uskutočňovaniu dlhodobých, praktických a vzdelávacích aktivít, ktoré majú reálny pozitívny dopad na životné prostredie školy a jej okolia.

Školám registrovaným v programe ponúka Živica možnosť zapojiť sa aj do ďalších projektov, ktoré sú súčasťou programu Zelená škola. Jedným z nich je medzinárodný projekt Jedlá zmena, ktorý pomáha školám zaradiť tému globálneho pohľadu na potraviny do výučby.

Zdroj: SITA

→ všetky správy

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte