Ako získať kredity za tvorivú činnosť?

30.04.2012
Personalistika

Pedagogickí a odborní zamestnanci majú možnosť získať kreditové príplatky nielen za kontinuálne vzdelávanie, ale aj za tvorivé aktivity súvisiace s výkonom pedagogickej alebo odbornej činnosti, ako napríklad autorstvo učebných pomôcok, výskum, vynálezcovskú činnosť či odborné články publikované v odbornej literatúre.

Kredity za tvorivé aktivity súvisiace s výkonom pedagogickej činnosti alebo výkonom odbornej činnosti priznáva riaditeľ školy alebo riaditeľ školského zariadenia a vydá pedagogickému zamestnancovi alebo odbornému zamestnancovi osvedčenie o počte získaných kreditov. Na účely kreditového príplatku môže riaditeľ z celkového získaného počtu kreditov uznať maximálne 30 takto získaných kreditov.

Riaditeľ školy alebo školského zariadenia priznáva kredity podľa § 47 zákona č. 390/2011 Z. z. za objektívne merateľné a preukázateľné tvorivé aktivity súvisiace s výkonom pedagogickej činnosti alebo s výkonom odbornej činnosti, a to:

  • za autorstvo alebo spoluautorstvo schválených alebo odporúčaných učebných pomôcok, vrátane počítačových programov, učebníc, učebných textov, metodických materiálov a pracovných zošitov:
         - 40 kreditov za rukopis obsahujúci 20 normalizovaných strán s 30 riadkami po 60 úderov na strane (autorský hárok),
  • za odborné články publikované v odbornej literatúre:
         - jeden kredit za jednu normalizovanú stranu s 30 riadkami po 60 úderov,
         - päť kreditov za jednu normalizovanú stranu s 30 riadkami po 60 úderov uverejnenú v karentovanom časopise.

 

Karentovaný časopis je vedecký časopis registrovaný a spracúvaný službou ISI Current Contents a vyhľadateľný v niektorej z tematických sérií Current Contents Connect, ktoré sú dostupné v rámci portálu Web of Knowledge.

Viac v publikácii Profesijný rozvoj zamestnancov.

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte