3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
PatrikH
Majster odbornej výchovy - náhradne voľno

Dobrý deň, pracujem v školstve už istú dobu a vždy sa ako MOV stretávam s problémom pri náhradnom voľne, kedy ho je možné čerpať a či je to vôbec možné.
Základný úväzok MOV na strednej škole je 24 - 35 hodín - čo všetci spĺňame.

Prípad č.1: Ako sa postupuje v prípade zastupovania počas neprítomnosti nejakého z kolegov, resp. ak sa miešajú skupiny a MOV dostane celú kolegovu skupinu (navýši sa počet žiakov v skupine z povoleného počtu 10-12). Je možné čerpať nejakým spôsobom za zastupovanie v rámci svojho úväzku náhradne voľno (keď mám súbeh skupín)?

Prípad č.2: Idem so žiakmi na súťaž mimo mesto, ktorá trvá napr. 3 dni. Oficiálna súťaž prebieha od 8:00 do 18:00, ako sa počíta tento čas. Predpokladám, že čas napr. od 7:00 do 15:00 ako priama činnosť a zbytok ako nepriama výchovná činnosť? Čo s nasledujúcim časom od 15:00 do 22:00 - je to považované ako nadčas? Od 22:00 by to už asi mala byť pohotovosť.

Ďakujem za ozrejmenie.

Maria Pavlikova
Majster odbornej výchovy - náhradne voľno

Dobrý deň,
ak počas svojej hodiny vyučujete aj druhú skupinu, nadčas nevzniká. Vysvetlím to tak, že ak by ste mali dva pracovné pomery a budete predkladať doklad o praxi, tak za rok praxe u dvoch zamestnávateľov si vykážete len rok praxe. V druhom prípade to musíte mať rozpracované vo vnútornom predpise.

PatrikH
Majster odbornej výchovy - náhradne voľno

Ďakujem za odpoveď a neporušuje sa tým vyhláška 251/2018 o počte žiakov podľa príloh?