4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
jannnnojanko.
Kvalifikačné predpoklady riaditeľa spojenej školy

Dobrý deň prajem!
Chcem sa informovať, že aké kvalifikačné predpoklady musí spĺňať riaditeľ spojenej školy, ak ide o kombináciu strednej školy, základnej školy a materskej školy? Chcem sa informovať či je momentálne (január 2022) v platnosti, že riaditeľ takejto spojenej školy musí spĺňať kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti v strednej škole a či je v platnosti zákon 596/2003 v ktorom sa nachádzá táto skutočnosť v § 20 bod 6.: (6) Právnickú osobu podľa odseku 1 alebo odseku 2 riadi jeden riaditeľ, ktorý, ak ide o kombináciu strednej školy s inou školou alebo s inými školami alebo školskými zariadeniami, spĺňa kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti v strednej škole. Ak ide o kombináciu základnej školy s materskou školou alebo školskými zariadeniami, riaditeľ spĺňa kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti v základnej škole.
Veľmi pekne Vám ďakujem za informáciu a prajem Vám veľa sily a zdravia!

Maria Pavlikova
Kvalifikačné predpoklady riaditeľa spojenej školy

Zákon č. 596/2003 Z. z. bol od 1. 1. 2022 novelizovaný. V § 20 ods. 6 znie presne tak ako ste uviedli.

jannnnojanko.
Kvalifikačné predpoklady riaditeľa spojenej školy

Chcela by som sa ešte opýtať, že na základe toho, na spojenej škole, ak ide o kombináciu strednej školy, základnej školy a materskej školy, riaditeľom nemôže byť, kto má aprobáciu: učiteľstvo pre I. stupeň ZŠ, alebo existuje nejaká výnimka?
Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď!

Maria Pavlikova
Kvalifikačné predpoklady riaditeľa spojenej školy

Odpoveď ste našli ešte skôr ako ste napísali otázku. V § 20 ods. 6 zákona č. 596/2003 Z. z. je jasne uvedené kto môže byť riaditeľom spojenej školy. Učiteľ s aprobáciou učiteľstvo pre I. stupeň ZŠ nespĺňa kvalifikačné predpoklady pre učiteľa strednej školy., tak nemôže byť ani jej riaditeľom. Prečo by mali byť výnimky _