12 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Katarína O.
Inovačné vzdelávanie

Dobrý deň, prosím Vás, má nekvalifikovaný pedagóg, ktorý ma dvojročnú prax a začal základný modul DPŠ právo zúčastniť sa na inovačnom vzdelávaní a požiadať si po skončení inov. vzdelávania 3%-ný príplatok?

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie

V § 14e ods. 6 zákona č. 553/2003 Z. z. je uvedené, že príplatok za profesijný rozvoja nepatrí pedagogickému zamestnancovi alebo odbornému zamestnancov, ktorý nespĺňa kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti.

Anna Dziakova
Inovačné vzdelávanie

Chcela by som sa opýtať ak som získala 35 kreditov vo februári 2014 A nepožiadala som zamestnávateľa o ich vyplácanie pretože som bola na MD do augusta 2020 Mám nárok na priplatok?

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie

Bolo Vašou povinnosťou po ukončení kontinuálneho vzdelávania predložiť zamestnávateľovi príslušné osvedčenia, aby posúdil, či Vám kredity uzná a bude vyplácať kreditový príplatok podľa § 14 ods. 2 zákona č. 553/2003 Z. z. To, že ste boli na materskej dovolenke, prípadne rodičovskej dovolenke nie je podstatné. Skôr ide o to, že ani od augusta 2020 ste nekonali. O uznaní kreditov podľa § 47a ods. 9 zákona č. 317/2009 Z. z. rozhodoval zamestnávateľ. Dnes je tento zákon zrušený a zákon č. 138/2019 Z. z. kreditový systém nepozná.

Zuzana Vážanová
Inovačné vzdelávanie - dĺžka praxe

Dobry den,

prave som absolvovala prve inovacne vydelavanie. Je mozne ziadat o tento priplatok, ked mam rocnu prax v pedagogickom odbore? Je niekde stanovene aka musi byt dlzka praxe pred absolvovanim inovacneho vzdelavania?

Dakujem pekne.

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie - dĺžka praxe

V zákone č. 138/2019 Z. z. v § 64 ods. 2 písm. a) je uvedené, že príplatok za profesijný rozvoj sa prizná po dvoch rokoch výkonu pracovnej činnosti. V zákone č. 414/2021 Z. z., ktorý je novelou uvedeného zákona a je účinný od 1. 1. 2022 sa doba dvoch rokov zrušila a je uvedené, že príplatok za profesijný rozvoj možno priznať po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania. Ak set úspešne ukončili adaptačné vzdelávanie navrhujem Vám, aby ste o príplatok za profesijný rozvoj podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. požiadali v decembri, prípadne v januári 2022. Bude sa Vám vyplácať v súlade s § 14e ods. 2 a ods. 3 zákona č. 553/2003 Z. z. po dobu siedmich rokov od prvého dňa nasledujúceho mesiaca po podaní žiadosti., takže o nič neprídete.

Zuzana Vážanová
Inovačné vzdelávanie

Adaptacne vzdelavanie som uz absolvovala, momentalne som uz samostatny ucitel MS, som v platovej triede 5.

Absolvovala som vysoku skolu, odbor chemia, ktoru si chcem dat uznat, aby som bola v platovej triede 6, ale to budem klasifikovana ako "nekvalifikovana". Bude mi aj ako nekvalifikovanej uznane toto inovacne vzdelavanie? Ma vyznam si ho robit?

Dakujem pekne.

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie

Inovačné vzdelávanie ste už absolvovali, už nemusíte uvažovať o jeho absolvovaní. Treba napísať žiadosť riaditeľke o priznanie príplatku za profesijný rozvoj podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. za inovačné vzdelávanie. Vysokú školu si nemusíte dať uznať, nie je plnením kvalifikačných predpokladov pre učiteľku materskej školy. Nepíšete akú máte strednú školu, takže neviem posúdiť nič.

slavazilkova
Inovačné vzdelávanie - príplatok

Dobrý deň

Prosím Vás o radu. 24.11.2021 som ukončila inovačné vzdelávanie v rozsahu 51 hodín.
Vedenie školy mi ale oznámilo, že na 3% príplatok nemám nárok až od roku 2026.
Prečo by ale potom fungovali inovačné vzdelávania s možnosťou príplatku?
Kredity z minulých vzdelávaní som si vyčerpala na 2. atestáciu. Takže iné príplatky nemám.
Ďakujem za Vašu odpoveď.
S pozdravom Žilková

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie - príplatok

Koľko ste mali kreditov k 1. 9. 2019 a kedy ste vykonali druhú atestáciu ?

slavazilkova
Inovačné vzdelávanie - príplatok

Dobrý deň

Druhú atestáciu som obhajovala 29.01.2020
Posielala som ju v júli 2019 - takže vtedy som minula aj posledné kredity.
Ďakujem za odpoveď.
S pozdravom Žilková

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie - príplatok

Ak ste druhú atestáciu vykonali 29. 1. 2020, žiadne kredity Vám na jej vykonanie zamestnávateľ nebol oprávnený zobrať. Pozrite si oznámenie o výške a zložení funkčného platu, aké zložky platu máte vyplácané. Inovačné vzdelávanie s možnosťou príplatku sa organizuje jednak preto, aby sa pedagogickí zamestnanci vzdelávali a jednak pre tých, ktorí ešte nemajú príplatok za profesijný rozvoj, aby si mohli zvýšiť plat.