4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
AlexKralovič
Kvalifikácia na majstra odborného výcviku

Dobrý deň,
chcel by som sa vás opýtať či by som mohol byť majstrom odborného výcviku aj keď mám vyštudovanú právnu administratívu v podnikateľskej sfére. Mal by som záujem robit majstra odborného výcviku na strednej škole .
Alan

Maria Pavlikova
Kvalifikácia na majstra odborného výcviku

Kvalifikačné predpoklady pre majstrov odbornej výchovy sú uvedené vo vyhláške MŠ SR č. 437/2009 Z. z., a to v prílohe č. 1, časť XI. Majster odbornej výchovy. Pod písm. A , B a D sú uvedené všetky vzdelania, ktoré sú plnením kvalifikačných predpokladov. Pri neučiteľských študijnych odboroch sa vyžaduje aj doplnenie pedagogickej spôsobilosti. Pri vzdelaniach uvedených pod písm. B a D sa vyžaduje aj vyučenie v príslušnom odbore, čo je veľmi dôležitá podmienka. Je potrebné obrátiť sa na konkrétnu strednú odbornú školu, ktorá daný odbor učí na posúdenie Vášho vzdelania.

Lucia Ďurková
Majster odborných predmetov

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či môžem robiť majsterku odborných predmetov ak mám vyštudovanú strednú hotelovú školu aj s výučným listom a maturitou a VŠ prvý stupeň Bc v odbore hotelierstvo, gastronómia a turizmus.
Dakujem

Maria Pavlikova
Majster odborných predmetov

Majster odborných predmetov - takáto kategória medzi pedagogickými zamestnancami nie je. Ak máte na mysli vyučovanie odborných v odbore hotelierstvo, gastronómia a turizmus, tak musíte mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Ako majsterka odborného výcviku v odbore hotelierstvo, gastronómia a turizmus ste kvalifikovaná.