5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
ilga
Otázka

Dobrý deň, pani Pavlíková!
Informujem sa, či odborny zamestnanec - špeciálny pedagóg v CŠPP, ktorý nastúpil v sept. na túto pozíciu ako odborný zamestnanec, je povinný absolvovať ako odborný zamestnanec adaptačné vzdelávanie? Ako učiteľ - pedagogický zamestnanec /špeciálny pedagóg/ má 16 rokov praxe, kolega doteraz len učil...ďakujem vopred za kvalifikovanú odpoveď!

Maria Pavlikova
Odpoveď

Odborný zamestnanec sa v súlade s § 29 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. sa zaradí do kariérového stupňa samostatný odborný zamestnanec, ak sú splnené podmienky podľa uvedeného paragrafu. Keďže sa zaradí do kariérového stupňa samostatný, nie je povinný absolvovať adaptačné vzdelávanie.

ilga
Vďaka

Ďakujem Vám veľmi pekne, pani Pavlíková.

Kikusa89
otázka

Dobrý deň, som učiteľka v MŠ , bakalársky titul mám v predškolskej elementárnej pedagogike a rozmýšľam o doplnení mgr. ale na prvý stupeň. Mám absolvované adaptačné a chcem sa opýtať či keď by som prestúpila do základnej školy bude zase potrebné absolvovať adaptačné alebo už to nebude potrebné.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď Kika

Maria Pavlikova
Otázka

Adaptačné vzdelávanie sa absolvuje iba raz pri prvom pracovnom pomere pedagogického zamestnanca. Pri prestupe do inej školy, ani do inej podkategórie pedagogického zamestnanca už adaptačné vzdelávanie absolvovať nebudete.