128 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
zofia.t
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň,
Potrebovala by som poradiť. Mam ukončené vzdelanie VŠ 2. stupeň Mgr. v študijnom odbore manažment, dorobila som si maturitnu skúšku v odbore učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. Mám prax 4 roky, adaptačne mam za sebou. Do akej platovej triedy patrím ako vychovávateľka a a do akej ako asistent učiteľa?
Ďakujem

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Na základe Vášho vzdelania Vás ako vychovávateľku zaradia do 6. platovej triedy a ako asistentku učiteľa do 5. platovej triedy.

teva
plat. trieda

Ďakujem,
A ešte by som sa chcela spýtať na minedu som našla dokument https://www.minedu.sk/sprievodne-dokumenty/ zaradenie asistentov do platovych tried a tam sa píše toto:

pedagogický asistent, ktorý získal vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa v neučiteľskom študijnom odbore a úspešne ukončí adaptačné vzdelávanie, a ak mu plynie lehota na ukončenie doplňujúceho pedagogického štúdia (S 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z z.), po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania a ešte počas plynutia lehoty na ukončenie doplňujúceho pedagogického štúdia sa podľa S 83 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. považuje za kvalifikovaného pedagogického asistenta a zaradí sa do kariérového stupňa samostatný pedagogický asistent a do 6. platovej triedy.

Podľa tohto by som nemala byt zaradena do 6.?

Lukas81
Platová trieda_riaditeľ

Dobrý deň pani Pavlíková,
rád by som sa spýtal nasledovné: do ktorej platobnej triedy by som bol zaradený po úspešnom výberovom konaní na post riaditeľa školy (materská škola a základná škola 1. stupňa) po 6 rokoch praxe na zš druhého stupňa. Vzdelanie mám univerzitné dvojodborové pedagogické, následne som získal titul PhD. na filozofickej fakulte.
Ďakujem pekne za odpoveď!

Maria Pavlikova
Platová trieda

Odkiaľ mám vedieť aké máte vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa, odkiaľ mám vedieť, či máte danú podmienku na získanie DPŠ. Riešenie svojho problému ste si našli aj sama, platí to tak. Stačí, keď to bude vedieť Váš zamestnávateľ.

teva
plat. trieda

Ďakujem za odpoveď. Mám 2. stupeň Mgr. v študijnom odbore manažment a dorobila som si maturitnu skúšku v odbore učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo.

Martina K.
Platova trieda

VS vzdelanie nepedagogicke vam je na nic, nezvysuje sa nim trieda. Museli by ste si dorobit Doplnujuce pedagogicke vzdelanie cize DPS na vysokej skole a potom by Vas zaradili do 6 triedy ako Pedagogickeho asistenta....pre ktoreho plati najvyssie bakalarske vzdelanie. Cize druhym stupnom vs sa plat nezvysuje.

Olga Hladíková
zaradenie pedagogického asistenta

Dobrý deň, p. Pavlíková, poprosila by som Vás o radu, máme pedagogického asistenta, ktorý bol zaradený s USO vzdelaním pedagogického smeru do 5. triedy. Teraz si ukončil VŠ I. st. odbor všeobecná pedagogika, čiže má ukončené bakalárske vzdelanie. Môžem ho preradiť do 6. platovej triedy?
Ďakujem veľmi pekne.

Maria Pavlikova
Zaradenie pedagogického asistenta

Kvalifikačné predpoklady pre pedagogických asistentov sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 6. Vzdelanie - všeobecná pedagogika, ktoré uvádzate, neviem určiť, ktorému bodu prislúcha. Vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa musí byť tzv. učiteľského zamerania, aby mohol postúpiť do 6. platovej triedy.

Olga Hladíková
zaradenie pedagogického asistenta

Ďakujem veľmi pekne za usmernenie.

Viktória Lešková
Zaradenie ucitela MS

Dobry den prajem, chcela by som sa prosim informovat, ci som dobre zaradena do platovej triedy. Pracujem v MS ako samostatny pegagog, mam strednu pedagogicku skolu a VS 2.stupna v odbore pedagogika a hudba. Zaradili ma. do 6. triedy. Je to prosim v poriadku? Predtym ked som pracovala v ZUS som bola v 7.
Dakujem.

Karinmarton
zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň, chcela by som sa informovať do akej platovej triedy patrím a či sa materská/rodičovská dovolenka zarátava do praxe mám 3 deti . Mám strednu pedagogicku školu odpor učiteľstvo a vychovávateľstvo v mš rok 2012, Bakalára v odbore učiteľstvo v mš rok 2015, som samostatný pedagogický zamestnanec. Ďakujem krásne za odpoveď

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Predpokladám, že pracujete ako učiteľka v materskej škole. Na túto činnosť spĺňate kvalifikačné predpoklady na úrovni vysokoškolského vzdelania prvého stupňa a patrí Vám zaradenie do 6. platovej triedy. Započítavanie materskej dovolenky a rodičovskej dovolenky sa riadi podľa § 6 ods. 4 písm. c) a ods. 5 zákona č. 553/2003 Z. z. Započítava sa do praxe pre zvýšenie platovej tarify. Do pedagogickej praxe sa nezapočítava. Neuvádzate nič konkrétne z čoho by som mala vychádzať.

Blanche8
Zaradenie do platovej triedy

Dobry den,
Chcela by som sa opytat, ak som skoncila VS 1.stupna odbor vychovavatelstvo a potom pokracovala v magisterskom vzdelani 2.stupna odbor pedagogika v studijnom programe socialna pedagogika, ci som kvalifikovana ako vychovávateľka s 2.stupnom vzdelania alebo len 1.stupna???? Dakujem

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Kvalifikačné predpoklady pre vychovávateľov sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 3. Sociálna pedagogika nie je pedagogické vzdelanie a nie je kvalifikačným predpokladom na činnosť vychovávateľa školského klubu detí. Zaradenie do 7. platovej triedy nie je aktuálne.

Sabina Botló
Zaradenie do platovej triedy

Dobry den prajem, chcela by som sa informovat ohladom zaradenia do platovej triedy. V septembri 2020 som nastupila do materskej skoly ako zacinajuci pedagogicky zamestnanec. Moje ukoncene vzdelanie je uplne stredne vseobecne - gymnazium. V maji 2021 by som mala ukoncit adaptacne vzdelavanie, na Strednu odbornu skolu pedagogicku -odbor ucitelstvo pre materske skoly a vychovavatelstvo - 2 rocne kvalifikacne studium by som mala nastupit od septembra 2021. Moja otazka znie - ake bude moje platove zaradenie po uspesnom ukonceni adaptacneho vzdelavania ( z kategorie zacinajuci prejdem do kategorie samostatny). A taktiez, ak nastupim do spominanej skoly a tak vznikne kvalifikacny predpoklad podla zakona 138 o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a § 83 bod č.
(2) Pedagogický zamestnanec je povinný po preradení do inej kategórie splniť kvalifikačný predpoklad pre príslušnú kategóriu najneskôr do dvoch rokov odo dňa preradenia.
Budem moct za predpokladu, ze uspesne ukoncim adaptacne vzdelavanie a zaroven v septembri nastupim na spominanu skolu, prejst do platovej triedy 5?

Dakujem za odpoveď.
S. Botló

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Ako začínajúca učiteľka materskej školy s ukončeným gymnázium ste zaradená do 4. platovej triedy. Po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania Vás zaradia do kariérového stupňa samostatná učiteľka aj napriek tomu, že nemáte predpísané vzdelanie, teda nespĺňate kvalifikačný predpoklad. Pri vzniku pracovného pomeru Vám dali, alebo mali dať, podmienku podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. získať kvalifikačný predpoklad na odbornú činnosť učiteľky materskej školy do štyroch rokov od vzniku pracovného pomeru. § 83 ods. 2, ktorý uvádzate vo svojej otázke sa Vás netýka, pretože stále ste v rovnakej kategórii - učiteľka materskej školy, i keď v rôznom kariérovom stupni.

JanaVankova
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň, p. Pavlíková
Chcela by som sa spýtať nasledovné:
Hlavný majster odborného výcviku má úväzok podľa vyhlášky 201/2019, Z. z. 6 - 7 hodín. Má ukončené vzdelanie: výučný list kuchár, VŠ I st. pre MOV, I. atestácia. Doteraz bola zaradená do 7 plat. triedy. Je možné, že ako hlavná MOV, keď bude mať úväzok 6 hodín pre odbor kozmetik a HMOV bude rovnako zaradená do 7 PT a bude vyučovať odborne? Ako hlavná MOV riadi všetky odbory ako kuchár, čašník, cukrár atď.
Ďakujeme za skorú odpoveď

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Pri požiadavke uvedenej v § 13 zákona č. 138/2019 Z. z., a to vyučovanie aprobačných predmetov sa uvádza iba požiadavka na učiteľa. Neviem z toho vydedukovať, či to u majstra odborného výcviku nesledujeme alebo sa predpokladá, že je majstrom odborného výcviku len pre odbory, na ktoré spĺňa kvalifikačný predpoklad. Ospravedlňujem sa, musíte sa spýtať na MŠVVaŠ SR.

Kristína Šulíková
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň, chcem sa spýtať do akej platovej triedy mám byť zaradená, ak som dokončila vysokoškolské štúdium 2.stupňa (Mgr.) učiteľstvo pre primárne vzdelávanie.
Nakoľko na pracovnom pohovore mi ponúkli miesto asistenta učiteľa s 5. platovou triedou. Je to v poriadku? Ďakujem.

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Kvalifikačné predpoklady pre pedagogického asistenta plníte. Ako začínajúcu pedagogickú asistentku Vás zaradia do adaptačného vzdelávania a po jeho úspešnom ukončení Vás preradia do 6. platovej triedy.

kamila111
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý večer dakujem Vám za odpovede a chcem sa opytat ak by som nastupila za pedagogickeho asistenta v ZŠ a po roku by som chcela byt ako ucitel primarneho vzdelávania tak by sa mi ten rok praxe pocital ? Vystudovala som mgr. ucitelstvo pre primarnu pedagogiku. dakujem za odpoved

Anna Kubinská
Zaradenie vychovávateľa v školskom internáte

Chceme prijať do zamestnania vychovávateľku, ktorá má VŠ II. stupňa na Žilinskej univerzite. V roku 2020 /2021 absolvovala základný modul DPŠ na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Môžeme ju zaradiť do 6. PT, adaptačné vzdelanie má ukončené? Po ukončení rozširujúceho modulu DPŠ ju budeme môcť zaradiť do 7. platovej triedy ako samostatný vychovávateľ.
Uvažujem správne?

LenkaPaM
zaradenie učiteľky MŠ

Dobrý deň, chcem sa poradiť ohľadom zaradenie učiteľky MŠ - beriem teraz od septemra učiteľku- má ukončenú SOŠ obchodu a služieb v roku 2010, a potom išla na Univerzitu KF odbor predškolská a elementárna pedagogika , kde skončila ako BC. a poitom pokračovala na UKF odobr učiteľstvo pre primárne vzdelávanie.ak som ju zatriedila do 6PT je to správne? Ďakujem

Maria Pavlikova
zaradenie učiteľky MŠ

Vaša pani učiteľka materskej školy je kvalifikovaná na úrovni vysokoškolského vzdelania prvého stupňa a patrí jej zaradenie do 6. platovej triedy. Nepredpokladám, že ide o prvý nástup do školstva. Vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa je kvalifikačný predpoklad pre učiteľku prvého stupňa základnej školy, je teda iné ako požadované. Vaše zaradenie je správne.

LenkaPaM
zaradenie učiteľky MŠ

Ďakujem veľmi pekne :)

Kristína Macea
Kvalifikácia/platová trieda

Dobrý deň, mám ukončenú strednú školu pedagogickú (odboru učiteľstvo MŠ a vychovávateľstvo) a následne na to VŠ - odbor sociálna pedagogika a vychovávateľstvo II stupeň. Chcem sa opýtať: som kvalifikovaný učiteľ MŠ? Pokiaľ áno, do ktorej platovej triedy patrím? Respektíve aké vzdelanie by som si mohla doplniť, aby som sa posunula v platovej tabuľke?
Ďakujem pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
Kvalifikácia/platová trieda

Ste kvalifikovaná učiteľka materskej školy na úrovni úplného stredného odborného vzdelania, tomu zodpovedá 5. platová trieda. Vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa máte iné ako požadované vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., preto Vás zaradia do 6. platovej triedy. Na získanie vyššej platovej triedy musíte absolvovať niektoré zo vzdelaní uvedené v citovanej vyhláške, príloha č. 1, 1. diel, I. časť, napr. v oddiele A je to 7. bod, kde je uvedené aj to, aké vzdelanie si musíte doplniť.

IvkaR
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň p. Pavlíková,
chcela by som sa poradiť ohľadom zaradenia učiteľky ANJ na gymnáziu. Má ukončené VŠ II.stupňa na Technickej univerzite (neučiteľský smer), v roku 2013 ukončené rozširujúce štúdium ANJ na Filozof.fakulte a v roku 2019 ukončené VŠ III. stupňa v študijnom odbore Anglický jazyk a anglofónne kultúry. V rokoch 2008 až 2018 učila na gymnáziu a od roku 2018 na Katedre jazykov na VŠ. Môžem ju zaradiť ako pedagog. zamestnanca s prvou atestáciou na základe paragrafu 30 ods. 1 písm. c do 8.platovej triedy?
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Bohužiaľ, nie som si istá a nechcem Vás zle informovať. Obráťte sa so svojou otázkou na MŠVVaŠ SR .

V.B.
Zaradenie učiteľky v MŠ

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. Otvárame novú MŠ. Prijali sme jednu pani učiteľku so stredoškolským vzdelaním (maturita) - odbor 7646M vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť + ukončené adaptačné vzdelávanie v zmysle § 36 ods. 4 zákon č. 317/2009. Prax 2 roky. Ako zaradiť takého zamestnanca /platová trieda/ - je dosiahnuté vzdelanie dostačujúce na výkon pracovnej pozície učiteľka v MŠ? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľky v MŠ

Kvalifikačné predpoklady pre učiteľky materskej školy sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1., 1. diel, I. časť. Vzdelanie, ktoré uvádzate nie je plnením kvalifikačných predpokladov na uvedenú činnosť. Neuvádzate, či budete uplatňovať podmienku podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. na získanie kvalifikačného predpokladu Bez tejto podmienky, resp. bez tejto informácie bude zaradená v 4. platovej triede ako nekvalifikovaná, t. j. bez zaradenia do kariérového stupňa.

V.B.
Zaradenie učiteľky v MŠ

Ak by sme uplatňovali podmienku podľa § 83 ods. 1 tak by mohla byť zaradená v 4. platovej triede ako začínajúci učiteľ? Vopred ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľky v MŠ

Začínajúci učiteľ a aj nekvalifikovaný učiteľ s ÚSO vzdelaním je zaradený vždy do 4. platovej triedy. Vaša učiteľka je nekvalifikovaná a musíte jej dať podmienku na získanie kvalifikačného predpokladu podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. ak nemá odpracované štyri roky. Má ukončené adaptačné vzdelávanie, tak nie je začínajúca. Uvádzate prax 2 roky, čo je menej ako štyri, tak podmienku musí mať. Nedá sa viac vydedukovať z Vašej otázky.

Ivana Dobrovicova
Platová trieda

Dobrý deň,
Do akej platovej triedy patrí pedagóg v MS s 15 ročnou praxou a 2 stupňom Mgr vzdelania v špeciálnej pedagogiky.
Ďakujem

Jarmila Marčišová
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň prajem, chcela by som sa informovať ohľadom zaradenia do platovej triedy. V septembri 2018 som nastúpila do Strednej špeciálnej školy ako majsterka odbornej výchovy pre odbor aranžér. Moje doložené dokumenty sú Diplom – Výtvarné umenie – BcA., Diplom – Učiteľstvo výtvarnej výchovy pre stredné školy a základné umelecké školy – Mgr. (doklad je riadne overený a nostrifikovaný MŠVVaŠ). Na škole učím už tri roky a mám ukončené adaptačné vzdelávanie.

Mariamagdala
Zaradenie do platovej triedy - učiteľ strednej školy

Dobrý deň, učiteľka ukončila VŠ učiteľstvo anglický jazyk a náboženská výchova (Mgr.) v r. 2007, v r. 2015 vykonala rigoróznu skúšku z učiteľstva náb. výchovy (PaedDr.). V minulosti 2 roky učila angl.jazyk na strednej škole (pred doktorátom), následne pracovala v súkromnej sfére a v jazykovej škole. Do akej triedy ju máme zaradiť? Má prípadne nárok na príplatok za profesijný rozvoj za rigoróznu skúšku?
Ďakujem za odpoveď

Ivka Gallová
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý večer chcela by som.sa opýtať v akej platovej triede budem ak mám Ukončené primárne vzdelavanie Mgr. A Bc mam predškolské vzdelavanie, stredná pedagogicka fakulta, adaptacnu dobu mam za sebou keďže už 4r pôsobím v MŠ. Chcem sa opýtať v akej platovej triede by som.bola ak by som sa stala vychovatelkou na zš. Ďakujem Vám veľmi pekne

Pavol Mikloš
Zaradenie učiteľka MŠ

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať do akej platovej triedy sa zaraďuje učiteľka v MŠ.
Stredoškolské vzdelanie - učiteľstvo pre MŠ a vychovavatelstvo , ukončené maturitnou skúškou
Vysokoškolské 1 stupňa - učiteľstvo anglického jazyka a literatúry a výchovy k občianstvu ( učiteľstvo akademických predmetov )
Vysokoškolské 2 stupňa - učiteľstvo výchovy k občianstvu ( učiteľstvo a pedagogické vedy )
Ďakujem

Mariana Kužma
Zaradenie učiteľa MŠ

Dobrý večer, chcem sa spýtať, dcéra ma ukončené VŠ vzdelanie 1.stupňa Bc., odbor elementárnej pedagogičky, do akej tarifnej triedy ma byť zaradená ?
Keď skončila školu v júni aj s diplomom Bc. mal jej zamestnávateľ urobiť hneď dodatok zmluve ( keď už pracovala v škôlke ) a zaradiť ju do vyššej platovej triedy ?

ovej triedy ?

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľa MŠ

Vaša otázka je pre mňa nezrozumiteľná. Napíšte presne, či dcéra pracuje v materskej škole a odkedy a aké mala vzdelanie a zaradenie pri nástupe do zamestnania. Platová trieda sa do pracovnej zmluvy nepíše. Na to slúži oznámenie o výške a zložení funkčného platu.

zuzanaluky
Zaradenie do platovej triedy po doplnkovom studiu.

Pekny den. Mam ukoncenu VS /UK v Bratislave / odbor ucitelstvo Geografia - matematika. S titulom Mgr. Nastupila som do materskej skoly, som v adaptacnom procese, zaradili ma do 6tky triedy. Po skonceni AP nadalej vraj zostavam v 6tke... Musim si doplnit studium... bud strednu skolu-maturitu, alebo Bc na vysokej skole.... Ako sa mi zmeni zaradenie do platovej triedy ked ukoncim spomenute skoly ? ( je pravda, ze po skonceni nadstavby klesnem na 5 plat.triedu ? / Dakujem za rady.

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy po doplnkovom štúdiu

Ak budete aj naďalej pracovať v materskej škole ste nekvalifikovaná. Kvalifikačné predpoklady pre učiteľov materskej školy sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, I. časť. Do 5. platovej triedy neklesnete ani po skončení nadstavby. Zostanete v 6. platovej triede. V 6. platovej triede zostanete aj po Bc. vzdelaní predškolská a elementárna pedagogika. Aby ste postúpili do 7. platovej triedy musíte absolvovať rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky bez ostatných Vami spomínaných vzdelaní, ktoré Vám zoberú čas a peniaze.

zuzanaluky
doplnenie

pani Pavlikova, dakujem za odpoved. Este mam dotaz, ak by som nahodou z MS po roku presla na ZS, ako asistent ucitela, alebo ako vychovavatel... pripadne ako ucitel. V akej platovej tiede budem zaradena ? a ake mam moznosti postupu do vyssej platovej triedy ? / adaptacne obdobie by som mala v tom pripade za sebou / dakujem

Maria Pavlikova
Doplnenie

Adaptačné vzdelávanie sa absolvuje len raz. Ak by ste prestúpili do základnej školy na vyučovanie predmetov svojej aprobácie, budete zaradená do 7. platovej triedy rovnako ako aj v prípade kategórie vychovávateľka. Postup v platovej triede je potom možný len po vykonaní atestácie, prípadne vysokoškolským vzdelaním tretieho stupňa. Ako pedagogický asistent budete zaradená najvyššie do 6. platovej triedy.

zuzanaluky
doplnenie 2

pekny den pani Pavlikova. Mzdarka na nasej skolke tvrdi, ze ked mam VS vzdelanie / prirod.fakt UK ucitelstvo 2predmetov , teraz som v 6tke, / som teraz v adapt.procese / , ze teda ak si urobim doplnkove studium na strednej skole-maturitu, budem povazovana akoby som si urobila strednu skolu a padnem do 5tky... / akoze zo 6tky do 5tky / . Tak maju absolventi nadstavby. Ja uz neviem co si mam vysliet.... Ale neviem si predstavit, ze po doplneni skoly padnem s platom nizsie.... VS som koncila v r 2001. Prosim, aky je vas nazor... dakujem

Maria Pavlikova
Doplnenie 2

Ak je to potrebné, môžem Vám skopírovať moje predchádzajúce odpovede, ktoré som si znovu prečítala a odporúčam to aj Vám, prípadne Vašej mzdárke. Platia a sú správne. Do 5. platovej triedy neklesnete, akurát budete kvalifikovaná na úrovni ÚSO vzdelania ako učiteľka materskej školy a s ohľadom na VŠ vzdelanie budete zaradená do 6. platovej triedy. Takáto veta sa píše aj do oznámenia o výške a zložení funkčného platu. Rozdiel oproti tým učiteľkám, ktoré majú len nadstavbu a sú v 5. platovej triede je v tom, že Vy máte vysokoškolské vzdelanie.

zuzanaluky
doplnenie 2

Pekny den pani Pavlikova, dakujem za odpoved. Vidite... nasa mzdarka v skolke si tvrdi svoje...a tvrdi, ze pojdem potom do 5tky... a teda padnem dole. Skusim podat este dotaz na ministerstvo skolstva a pekne jej to predlozim... / a to mame v skolke ucitelky, Ing, ktore si dorobili strednu skolu a maju po ukonceni 6tku... Neviem, ci ich zaradovala ona, ale teda, maju rovnaku situaciu... Dakujem este raz a prajem vsetko dobre.

Tatiana00
Platová trieda v ZUŠ

Dobrý večer. Chcela by som poprosiť o radu. Do akej platovej triedy v ZUŠ patrím? Mam ukončené VOV- tanečné konzervatórium, som kvalifikovaný samostatný učiteľ. Ak sa nemýlim je to 5.platová trieda.
Zároveň mám ukončené VŠ vzdelanie 2.stupňa v neučiteľskom smere- Manažment kultúry a turizmu- má to vplyv na zaradenie do platovej triedy? Nemal by mi patriť doplatok 6.platovej triedy (ako VŠ nekvalifikovaný)?
Ak nie, zmení sa niečo keď k VŠ vzdelaniu budem mať ukončené DPŠ?
Vopred ďakujem za odpoveď

Maria Pavlikova
Platová trieda v ZUŠ

Samostatný učiteľ s ukončeným konzervatóriom a absolutóriom (VOV) je zaradený v 5. platovej triede. Pri vysokoškolskom vzdelaní druhého stupňa, ktoré je iné ako požadované vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1 Vás zaradia do 6. platovej triedy. Doplňujúce pedagogické štúdium vo Vašom prípade pre učiteľa ZUŠ nemá význam alebo vplyv na zvýšenie platovej triedy.

Mika
Zatriedenie zamestnanca

Dobrý večer, prosím o pomoc so zatriedením zamestnanca. Učiteľka je prijatá na ZŠ, na vyučovanie predmetu SJ. V roku 2003 ukončila vysokoškolské vzdelanie v študijnom odbore učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov v špecializácii SJ a literatúra - AJ a literatúra, I. atestáciu má v kategórii/ podkategórii - učiteľ/učiteľ strednej školy a II. atestáciu v kategórii/podkategórii - učiteľ/učiteľ pre úplné stredné všeobecné vzdelávanie. Má pedagogickú prax 14 rokov. Ďakujem za odpoveď.

Stránky