5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Petra Olejárová
Príplatok za PaedDr

Dobrý deň, som učiteľkou biológie a chémie, samostatným učiteľom som 2 roky. V januári 2020 som vykonala rigoróznu skúšku v oblasti didaktiky chémie. Viem, že niekedy bol za to učiteľ automaticky posunutý do vyššej platovej triedy, neskôr to nebolo automatické, ale získal aspoň 60 kreditov, ktoré vedel uplatniť na atestaciu. Ako je to v súčasnosti ? Je za to aspoň nejaký príplatok? Taktiež viem, že kreditove príplatky sa už rušia. Čo je potrebné urobiť preto, aby som získala príplatok za profesijný rozvoj? Je niekde vypísaný konkrétny počet školení, ktoré je potrebné absolvovať? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Petra Olejárová

Maria Pavlikova
Príplatok za PaedDr.

Za rigoróznu skúšku sa uznávala náhrada prvej kvalifikačnej skúšky až po piatich rokoch pedagogickej praxe. V súčasnosti sa za rigoróznu skúšku neposkytujú žiadne mzdové benefity. Vzdelávania, za ktoré možno získať príplatok za profesijný rozvoj sú uvedené v § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. a ich špecifikácia v § 40 až 65 § zákona č. 138/2019 Z. z.

Zuzana Bohacikova
príplatok za rigoróznu skúšku

Dobrý deň, som učiteľkou ANJ na strednej škole. V januári v roku 2019 som odišla na materskú dovolenku, po 3 a pol roku pedagogickej praxe. V decembri 2018 som obhájila rigoróznu skúšku, v januári 2019 som dostala diplom o vykonaní skúšky, požiadala som o kreditový príplatok avšak zároveň som odišla na materskú dovolenku. Teraz od júla nastupujem naspať do práce počas rodičovskej dovolenky. Rada by som sa opýtala, či mám nárok na kreditový príplatok, resp. príplatok za profesijný rozvoj, keďže som prácu obhájila ešte kým platili kredity? Ďakujem pekne za odpoveď.

Plavuška
nový zamestnanec

Dobrý deň ,
p. Pavlíková chcem sa opýtať máme takýto problém:
Máme na škole učiteľku,. ktorá je triedna vo 4.ročníku a v súčasnosti je na dlhodobnej PN. Štvrté ročníky boli tri triedy, budúci prváci budú len dve triedy, takže logicky by bola jedna učiteľka prebytočná.Keďže už jej trieda končí a nám odchádzajú súčasne aj dve učiteľky do dôchodku, môžem prijať dvoch nových zamestnancov alebo musím rátať len jedného nového a jedného na dobu počas PN ,keďže učiteľka ktorá je dlhodobo na PN je vyštudovaná 1.4. a má pracovný pomer na dobu neurčitú

Maria Pavlikova
Nový zamestnanec

Dvaja zamestnanci odchádzajú do dôchodku a znižujete počet tried, tak logicky neprijmete dvoch, ale iba jedného a druhého na zastupovanie počas PN. Asi nerozumiem otázke.