3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
alexandrakurincova
učiteľka v Mš a adaptačné vzdelávanie

nemôžem sa dopátrať k odpovediam na moje otázky a preto sa obraciam na vás s prosbou o radu. Mám ukončenú Vš II. stupeň. učiteľ technických predmetov titul. Mgr. teraz som začala študovať na pomaturitnom štúdiu v TT na PASA v odbore 7649 N učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. Prax v školstve nemám ešte žiadnu. Môžem sa už teraz počas štúdia zamestnať v materskej škole? ak áno za akých podmienok? ako začínajúci učiteľ musím absolvovať adaptačné vzdelávanie..koľko trvá toto obdobie? toto adaptačné vzdelanie sa da urobiť len vtedy ked uz mam zmluvu? alebo da sa to nejako aj dopredu? uvádzací učitel môže byť aj ucitelka v Mš bez atestacie? dakujem za odpovede

Maria Pavlikova
Učiteľka v Mš a adaptačné vzdelávanie

Cieľom adaptačného vzdelávania začínajúceho pedagogického zamestnanca je získanie profesijných kompetencií potrebných na výkon činností. Adaptačné vzdelávanie sa uskutočňuje v škole, s ktorou má pedagogický zamestnanec uzatvorený pracovný pomer. Uskutočňuje sa pod dohľadom uvádzajúceho pedagogického zamestnanca, ktorý spĺňa predpoklady podľa § 33 zákona č. 317/2009 Z. z. Adaptačné vzdelávanie trvá spravidla rok, najviac dva roky. Podrobnosti sú uvedené v § 36 zákona č. 317/2009 Z. z. a vo vyhláške MŠ SR č. 445/2009 Z. z.

Anička.M
Adaptačné vzdelávanie učiteľky v MŠ

Ďakujem za Váš čas. Paragrafy v zákonoch mám naštudované. To znamená, že adaptačné vzdelávanie môžem absolvovať aj keď som prijatá len na zástup PN.
Kto mi podpíše žiadosť na vzdelávanie keď pani riaditeľka MŠ je PN a nikto nie je poverený jej zastupovaním?