2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Ľubica1522
uplatnenie v školstve

Dobrý deň, poprosila by som Vás o zodpovedanie nasledovnej otázky. Môžem pracovať v školstve ako učiteľ, resp. pedagogický asistent s mojím nasledovným vzdelaním ?
Mám vyštudovanú UMB BB - Pedagogická fakulta, študijný odbor sociálna práca (Bc.)
UMB BB - Pedagogická fakulta, študijný odbor sociálna pedagogika (Mgr.)
VA LM - rigorózna skúška v odbore andragogika (PhDr.)

V prípade, že nemôžem pracovať ako učiteľ, alebo pedagogický asistent, tak stačí si doplniť pedagogické minimum, resp. aké iné štúdium, aby som tieto profesie mohla vykonávať?

Vopred ďakujem za odpoveď, Stančíková

Maria Pavlikova
Uplatnenie v školstve

Aby ste boli kvalifikovaným pedagogickým zamestnancom, musíte mať v prvom rade pedagogické vzdelanie. Študovali ste na pedagogickej fakulte, ale Vaše vzdelanie nie je učiteľského zamerania. Ak absolvujte doplňujúce pedagogické vzdelanie, budete kvalifikovaná učiteľka na vyučovanie štátnicových predmetov, ktoré sa učia na strednej škole. Požadované vzdelanie na vyučovanie jednotlivých predmetov na konkrétnych školách je uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. v jej prílohách. Aby ste boli kvalifikovaným pedagogickým zamestnancom, musíte mať v prvom rade pedagogické vzdelanie. Študovali ste na pedagogickej fakulte, ale Vaše vzdelanie nie je učiteľského zamerania. Ak absolvujte doplňujúce pedagogické vzdelanie, budete kvalifikovaná učiteľka na vyučovanie štátnicových predmetov, ktoré sa učia na strednej škole. Požadované vzdelanie na vyučovanie jednotlivých predmetov na konkrétnych školách je uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. v jej prílohách.