6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Zuzana111
riaditeľka MŠ
Zuzana111
Zaradenie riaditeľky MŠ

Dobrý deň,
poprosím Vás o radu. Máme novú riaditeľku v MŠ, ktorá má VŠ II.stupňa v odbore soc.práca a manažment, absolvovala aj strednú odbornú školu pedagogickú v Bratislave a má atestáciu z roku 2018. Do akej platovej triedy má byť zaradená ?
Za odpoveď vopred ďakujem.

Maria Pavlikova
Zaradenie riaditeľky MŠ

Vaša pani riaditeľka spĺňa kvalifikačný predpoklad na úrovni úplného stredného odborného vzdelania a ak má vykonanú atestáciu, ktorá nadväzuje na toto vzdelanie, zaradíte ju do 6. platovej triedy - do kariérového stupňa učiteľ s prvou atestáciou.

Zuzana111
Zaradenie riaditeľky MŠ

Pani Pavlíková, veľmi pekne Vám ďakujem za rýchlu odpoveď.

Miroslava Gesti...
Sukromna MS

Dobry den, pani Pavlikova,
obraciam sa na Vas s otazkou, ci pre ved.zamestnanaca (riaditelku ) sukromnej MS platia rovnako tie iste kvalifikacne predpoklady t.j. 1.atestacia, VS vzdelanie 2.st , 20 roc.pedag.prax , ako pre statnu MS. Treba tiez absolvovat funkcne vzdelavanie?
dakujem za odpoved

Maria Pavlikova
Súkromná MŠ

Pre riaditeľku súkromnej materskej školy samozrejme platia tie isté kvalifikačné predpoklady ako aj pre riaditeľku štátnej materskej školy, a to najmenej úplné stredné odborné vzdelanie príslušného zamerania, 1. atestácia a viac ako päť rokov pedagogickej praxe. Funkčné vzdelávanie môže mať pred začiatkom výkonu funkcie, ale v súčasnosti, na základe prechodných ustanovení zákona č. 138/2019 Z. z. je časový priestor toto absolvovať aj po ustanovení do funkcie riaditeľky materskej školy.