6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
rausona
kvalifikácia

Dobrý deň. Vyštudovala som strednú pedagogickú školu v odbore učiteľstvo pre MŠ a Vysokú školu pedagogickú v odbore učiteľ všeobecnovzdelávacích predmetov slovenský jazyk a literatúra a výtvarná výchova, Absolvovala som 1. a 2. kvalifikačnú skúšku a 24 rokov som pôsobila ako učiteľka na základnej a strednej škole.
Mám kvalifikáciu na pozíciu učiteľky a aj riaditeľky MŠ?
Mám kvalifikáciu pre učiteľstvo pre 1. - 4. ročník ZŠ?
Ak áno, do ktorej platovej triedy by som bola zaradená v MŠ a v ZŠ?
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Kvalifikáciu na pozíciu učiteľky materskej školy spĺňate na úrovni úplného stredného odborného vzdelania a zaradili by Vás do 6. platovej triedy. Na pozíciu riaditeľky materskej školy nemáte atestáciu nadväzujúcu na túto kvalifikáciu. Na vyučovanie na prvom stupni základnej školy ste kvalifikovaná na vyučovanie slovenského jazyka a výtvarnej výchovy a boli by ste zaradená, ak by ste učili iba tieto predmety s ohľadom na vykonané oboch atestácií do 9. platovej triedy. Ak by ste učili aj predmety, na ktoré nie ste kvalifikovaná patrila by Vám 6. platová trieda.

rausona
Kvalifikácia

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Ešte mi, prosím, odpovedzte, koľko % úväzku musím učiť kvalifikovane (svoje predmety) a koľko nekvalifikovane (iné predmety), aby som bola kvalifikovaná.
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Podľa § 13 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. musíte splniť podmienku učiť predmety svojej kvalifikácie v rozsahu jednej polovice základného úväzku zníženého o jednu hodinu.

Bc Blanka Zaťková
Informacia

Dobry den ja by som sa chcela informovat ci by som mohla ucit na ZS ak mam vystudovanu VS 1.st soc. prace, a pedag. minimum ucitelstvo Ms a vychovavatelstvo,
A este by ma zaujimalo v skolstve som zacala pracovat ako vychovávateľka2 roky mam aj adaptacne, a potom uz 4 rok ako asistenta uc. V skolstve pracujem 6 rokov, Musim mat adaptacne ako asistent ucitela? A v ktorej plat.triede by som mala byt zaradena, dakujem

Maria Pavlikova
Informácia

Ak ste absolvovali adaptačné vzdelávanie ako vychovávateľka, už ho nemusíte absolvovať pre žiadnu inú kategóriu. Základnou kvalifikačnou požiadavkou pre učiteľa základnej školy je v súlade s § 11 ods. 1 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z. vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa.