3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
tahiti85
Stála nadčasová hodina počas prerušenia vyučovania

Dobrý deň,
Prosím Vás má nárok na vykazovanie stálej nadčasovej hodiny pedagóg v ZUŠ, ktorý vyučuje z domu , teda má home office? (Vyučujúci má mať 23 hodinový úväzok ako 100% ale má momentálne v úväzku 24,5 hodín vyučovacej povinnosti t.j. má 1,5 hodín týždenne nadčas za normálnej prevádzky školy)
Ďakujem za skorú odpoveď

Lucia Demuthová
Riešenie nadčasových hodín počas vyučovania z domu

Dobrý deň,

chcem sa opýtať, ako sa z legislatívneho hľadiska majú riešiť nadčasové hodiny, keď momentálne vyučujeme žiakov z domu formou zadávania úloh a spätnej väzby mailom, telefonicky, skypom? Mám 4 nadčasové hodiny.

romanst
Nadčasová práca PZ

V súčasnej mimoriadnej situácii a z hľadiska praxe máme za to, že nemôže nastať prípad, že učiteľovi počas práce vykonávanej z domu vznikne práca nadčas. Počas práce vykonávanej z domu podľa § 52 ods. 5 Zákonníka práce zamestnanci dodržujú ustanovený týždenný pracovný čas, ktorý je 37, 5 hodiny týždenne pri jednozmennej prevádzke a štandardne im nadčasová práca nevznikne. V tejto mimoriadnej situácii nie je možné dodržať rozvrh hodín konkrétneho učiteľa v plnom rozsahu, ktorý bol vypracovaný na účely výchovno-vzdelávacieho procesu v škole.
Zdroj: www.ucimenadialku.sk