5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Mária Romanová
Mgr. Mária Romanová

Dobrý deň prajem, veľmi pekne Vás prosím o radu, pretože už som naozaj bezradná. O roku 2011 som sa zamestnala ako pedagóg na strednej škole v Košiciach. Prišla možnosť zvyšovať si plat na základe nazbieraných kreditov...a neskor možnosť ich následne použiť na atestáciu, bez ohľadu na počet rokov praxe. V roku 2016 som vykonala prvú atestáciu, kde som použila 60 nazbieraných kreditov. Kredity som teda zbierala odznova. 7.7.2017 som vykonala druhú atestáciu takisto z dovtedy nadobudnutých kreditov a takisto bez ohľadu na počet rokov praxe, keďže to bolo takto umožnené. Medzitým som si však urobila dve školenia (15 a 15kreditov), aby som znova mohla požiadať o kreditový príplatok aspoň vo výške 6%. Kreditový príplatok vo výške 6% mi bol v roku 2017 (koncom augusta)priznaný. Začiatkom septembra 2017 som do práce nenastúpila zo zdravotných dôvodov. O rok neskor, začiatkom septembra 2018 som nastúpila na materskú dovolenku. Dekréty z roku 2018, 2019 ani 2020 som nedostala. V podstate som to v tom čase neriešila.
20.20.2020 prišla možnosť zamestnať sa vo mieste môjho bydliska (Vranov nad Topľou), čo som samozrejme využila. Z výpoveďou v Košiciach nebol najmenší problém. Problém nastal, keď som žiadala potvrdenie o kreditovom príplatku, ktorý som teda ešte na mojom poslednom dekréte z roku 2017 mala pripočítaný.
Po mesiaci žiadania mi prišli spätne dekréty, v ktorých tento príplatok už ale nefiguroval. Žiadala som samozrejme o vysvetlenie a bolo mi povedané, že ....som mala nazbieraných 160kreditov, z toho som 120 požila na atestáciu, takže mi ostáva 41, ale školenie z roku 2011 som aj tak nemala mať uznané, takže - 13 kreditov..???? Moja otázka teda znie. Môže mi RŠ neuznať školenie, ktoré mi už predtým uznal? A ktoré bolo v podstate neplatné, keďže bolo použité na prvú atestáciu? Nestrácajú kredity platnosť vykonaním atestácie? Môže mi po rokoch odpočítavať nejaké kredity za školenie spred 10 rokov? Lebo RŠ mi tvrdí, že môže...že podľa zákona som mala dve totožné školenia. KOnktrétne: IKT technológie vo vyučovacom procese v roku 2011 a v roku 2017 Power point v edukačnom procese.
Je správne, že som nedostala dekréty a nikto ma o vzatí kreditového príplatku neinformoval? Mohli mi naozaj príplatok vziať, keď mi ho do dekréty 2017 napísali? Veľmi pekne prosím o odpoveď. Lebo sa neviem pohnúť....a s RŠ nie je reč.

Mária Romanová
oprava

oprava: 20.02.2020....

Maria Pavlikova
Mgr. Mária Romanová

Podstate Vášho problému rozumiem, ale nemôžem ho riešiť medzi Vami a riaditeľom. Na atestácie ste použili 120 kreditov, to je v poriadku. Či Vám riaditeľ priznal alebo nepriznal ďalšie kredity, bolo to v jeho právomoci. Je pravdou, že dekréty Vám mal vydávať pri zmene platovky aj počas materskej a rodičovskej dovolenky aj keď ste reálne nedostávali plat ale iné štátne dávky. Ak to nevyriešite s riaditeľom, tak na portáli to nevyriešite, bohužiaľ.

Mária Romanová
kredity

On mi ďalšie kredity priznal, ale odpočítal mi kredity z roku 2011, ktoré som už predsa použila na prvú atestáciu. Chcela som vedieť, či mi mohol spatne kredity neuzať...ktoré mi predtým uznal. Tomu vobec nerozumiem.

Maria Pavlikova
Kredity

Kredity, ktoré ste získavali postupne, postupne sa ukladajú a následne sa použili na prvú atestáciu najstaršie, na druhú atestáciu ďalšie najstaršie. Ak by bolo na osvedčení napr. 25 kreditov a Vy by ste potrebovali už len 5 kreditov na použitie na atestáciu, tak 20 kreditov zostane. Žiadne iné presuny sa nerobia. Na atestáciu môžete použiť aj tie kredity, ktoré Vám riaditeľ neuznal. Vzdelávacia inštitúcia, kde ste robili atestáciu, nežiadala potvrdenie o uznaní kreditov.