7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Alena Farkasova
Kvalifikovanost ucitelky MS

Dobrý deň, mám vyštudovanu SPgŠ- učiteľstvo pre MŠ, VŠ - učiteľstvo všeobecno- vzd. predmetov PED- EST, v septembri 2019 som ukončila rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky. Pracujem ako učiteľka v MŠ, som zaradená v 6 platovej triede, som zaradená správne? Ďakujem za odpoveď

Alena Farkasova
Kvalifikacne predpoklady

Myslim, ze podla vyhlasky platnej do 31.augusta 2019 bodu 11 by som mala byt v 7 platovej triede, no neviem ako je to podľa novej vyhlasky, nejako sa v nej neviem zorientovat...

Alena Farkasova
Nova vyhlaska

Som teda kvalifikovana s druhym stupnom vzdelania aj podla novej vyhlasky, alebo teraz uz nie? Dakujem

Maria Pavlikova
Kvalifikačné predpoklady

Ste kvalifikovaná aj podľa novej vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1 I. časť. učiteľ materskej školy.

Alena Farkasova
Kvalifikacia

Dobry den, velmi pekne dakujem za odpoved. Nedavno som vsak pisala aj na minedu info a pani z oddelenia pracovnopravnych vztahov mi odpisala, ze ani podla starej a ani podla novej vyhlasky niesom kvalifikovana na urovni vysokoskolskeho vzdelania....ze rozsirujuce studium primarnej pedagogiky nemoze byt povazovane za vysokoskolske vzdelanie druheho stupna a musela by som mat urobene rozsirujuce studium predprimarnej pedagogiky....ako to teda naozaj je....?

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Ak máte stanovisko z MŠVVaŠ SR, že nie ste kvalifikovaná ako učiteľka materskej školy na úrovni vysokoškolského vzdelania druhého stupňa, tak toto stanovisko má väčšiu váhu ako moje stanovisko. Moje vedomosti doteraz boli také, že rozširujúcim štúdiom primárnej pedagogiky ste kvalifikovaná učiteľka prvého stupňa základnej školy a v spojení s ÚSO vzdelaním plníte podmienky podľa zrušenej vyhlášky MŠ SR č. 437/2009 Z. z. príloha č. 1 časť I, písm. A bod 11. Podľa vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. príloha č. 1, 1. diel I. časť oddiel A bod 2, prípadne bod 18 ste kvalifikovaná učiteľka materskej školy na úrovni vysokoškolského vzdelania druhého stupňa a máte byť zaradená do kariérového stupňa samostatná učiteľka materskej školy do 7. platovej triedy. Ak by ste nemali ÚSO pre učiteľky materských škôl, tak by ste neboli kvalifikovaná. Stanovisko z ministerstva školstva je pre mňa nové.

Alena Farkasova
Nekvalifikovana

Bohuzial je to tak, ze Ministerstvo skolstva nepovazuje rozsirujuce studium primarnej pedagogiky za vysokoskolske vzdelanie druheho stupna primarnej pedagogiky, ktore je uvedene vo vyhlaske. Nechapem vsak preco, ked s mojim vzdelanim som na prvom stupni rovnako kvalifikovana ako ucitelka s druhum stupnom p. pedag.