4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
mikodel
Kvalifikovanosť v nultom ročníku

Dobrý deň,

chcem sa opýtať, či je kvalifikovaná učiteľka nultého ročníka - žiaci so sociálne znevýhodneného prostredia, ktorá má titul Mgr. v odbore 1.1.6 špeciálna pedagogika a pedagogika mentálne postihnutých - nie je to špeciálna trieda ani nie sme špeciálna škola. Učí len v nultom ročníku. Môžeme ju s takýmto vzdelaním zaradiť ako kvalifikovanú pre nultý ročník SZP alebo ako nekvalifikovanú?
Ďakujem.

Maria Pavlikova
Kvalifikovanosť v nultom ročníku

Nie je dôležitý titul, ale vykonané štátne skúšky. Ak má štátne skúšky zamerané na učiteľstvo, tak je kvalifikovaná učiteľka v nultom ročníku, ak má špeciálnu pedagogiku zameranú na diagnostiku a poradenstvo, tak nie je kvalifikovaná ako učiteľka.

mikodel
Štátne skúšky

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď - štátne skúšky má z Pedagogiky mentálne postihnutých pre učiteľov, Špeciálnej didaktiky vzdelávacích oblastí špeciálnej základnej školy, a zo Špeciálno- pedagogickej diagnostiky a prognostiky - tak môžme ju na základe týchto skúšok považovať za kvalifikovanú ? Ďakujem veľmi pekne za Váš čas.

Maria Pavlikova
Štátne skúšky

Veľmi sa mi to nevidí ako kvalifikácia pre učiteľku. Ak je v pracovnom pomere, nič nemeňte, počkajte na novú vyhlášku o kvalifikačných predpokladoch a potom urobíte revíziu.