7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Henrieta74
KREDITY

Pekný večer pani Pavlíková,

od 1.9.2019 budeme prijímať staro-nového zamestnanca, učiteľa AJ. U nás bol zamestnaný do 31.8.2018 (pracovný pomer končil dohodou) a bol mu nami priznaný a vyplácaný kreditový príplatok vo výške 12 % za 60 kreditov /špecializačné a inovačné vzdelávanie/.
Od 1.9.2019 sa po ročnej "pauze" a po evidencii na úrade práce ku nám vracia a chce si tieto kredity opätovne uplatniť. Je možné mu ich začať vyplácať ako príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g nového zákona o pedagogických zamestnancoch?

Rozumieme tomu správne, že § 32g sa viaže len na zamestnancov, ktorých pracovný pomer nepretržite trvá aj po 31.8.2019 a je im pred 1.9.2019 vyplácaný kreditový príplatok, ktorý sa "len" premenuje na príplatok za profesijný rozvoj?

Mätie nás totiž § 87 predmetného zákona, ktorý v ods. 8 a ods. 9 uvádza, že špecializačné a inovačné vzdelávanie absolvované do 31. augusta 2019 /čo je jeho prípad/ sa na účely príplatku za profesijný rozvoj nepovažuje za špecializačné, resp. za inovačné vzdelávanie. V zmysle tohto ustanovenia § 87 prídu zamestnanci, ktorí od 1.9.2019 zmenia zamestnávateľa o kreditový príplatok za kredity, ktoré získali do 31.8.2019? Alebo je tento náš výklad nesprávny?

Ďakujem za usmernenie a odpoveď.

petra krajnikova
kredity

Dobrý deň, aj mňa by to zaujímalo keďže nad tým špekulujeme už dlhšiu dobu

bernolaka
kredity po 1.9.2019

zaujíma to všetkých , učiteľov, ktorý sa vracajú k bývalému zamestnancovi, ale aj personalistov a mali by sa k tomu kompetentní čo najskôr a jednoznačne vyjadriť, nakoľko je pokročilý čas a treba robiť nové dekréty.

Základná škola ...
kredity po 1.9.2019

Na skoleni nam bolo vysvetlene, ze zamestnanec prijaty od 1.9 ide uz podla noveho zakona a na tento priplatok nema narok. Aj zamestnanci, ktori vraj pracovali do 31.8 a od 1.9 maju u toho isteho zamestnavatela novu zmluvu, ani im vraj takyto priplatok uz neprinalezi. My ako zamestnavatel sme pisali o stanovisko na ministerstvo skolstva. Tak nam poradila lektorka na skoleni.

Maria Pavlikova
Kredity po 1. 9. 2019

Šikovná lektorka. Nemala by si to overiť ona na ministerstve školstva a až následne chodiť do celom Slovensku a rozprávať overené a nie vlastné názory. O čom je potom takéto školenie ? Už som písala na viacerých miestach ako to vysvetľuje ministerstvo školstva. Pri kontinuálnom pracovnom pomere sa kreditový príplatok vyplácaný do 31. 8. 2019 sa od 1. 9. 2019 zmení na príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. Prepočítava sa podľa aktuálnych platových taríf a aktuálneho úväzku rovnako ako všetky ostatné príplatky, kde to rovnako nie je výslovne napísané, že napr. príplatok za triednictvo sa vypočíta z aktuálnej platovej tarify a všetci to robíme automaticky. Všetci píšete na ministerstvo školstva a lektorka pokojne pokračuje vo svojej tvorivej činnosti. Neviem prečo vznikla takáto aféra, keď sa predĺžilo vyplácanie kreditového príplatku, bez ohľadu na to, že sa premenoval na príplatok za profesijný rozvoj, o ďalších sedem rokov. Ani tak ani tak nie je dobre.

Dominika D
Kredity

Dobrý deň,
prosím vás, vedeli by ste mi poradiť ohľadom kreditového príplatku?
Som učiteľkou v MŠ. V júli 2019 som si urobila dokopy 60 kreditov. Predtým som zamestnávateľa o tom informovala a prihlášky na kontinuálne vzdelávanie mi podpísal. Po ukončení kontinuálneho vzdelávania, som osvedčenia a žiadosť o kreditový príplatok zaniesla zamestnávateľovi.
Na moju žiadosť sa mi nevyjadrili a kredity mi neuznali. Preto sa vás chcem opýtať či mám podľa vás nárok na kreditový príplatok? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Kredity

Ja neviem a nemôžem posúdiť Váš nárok na kreditový príplatok. Riaditeľ školy v súlade s § 47a ods. 9 zákona č. 317/2009 Z. z. posúdi, či získané kredity boli v súlade s plánom kontinuálneho vzdelávania, či boli potrebné pre školu a pre Vás a na základe toho kredity uzná alebo neuzná. Vám ich neuznal, ale podľa § 47a ods. 11 uvedeného zákona mal o tom vystaviť písomné vyjadrenie s odôvodnením. Dnes je február, ťažko po pol roku sa pýtať, či máte nárok, keď medzitým bol kreditový príplatok zrušený.