7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Andy9
uznanie kreditov pri zmene kategorie zamestnanca

Dobry den,
som samostatny odborny zamestanec specialny pedagog (UK v BA pedaogika mentalne postihnutych a poradenstvo) pracovala som v poradni, 8 rocna prax, vyplacany kreditovy priplatok vo vyske 12% za aktualizacne vzdelavania (cielovou skupinou su aj pedagogicki zamestnanci- ucitelia)
Od 9.9. som nastupila ako pedagogicky zamestnanec ucitel v specialnej skole a zaujimalo by ma ci mi ziskany priplatok moze nova riaditelka vyplacat aj nadalej ako priplatok za profesijny rast.
Predsa som stale ten isty zamestnanec, vedomosti ziskane vzdelavanim mozem vyuzit aj v novom zamestnani, moje investovane peniaze a cas do vzdelavania predsa nemozu vyjst nazmar.
Dakujem za odpoved.

Maria Pavlikova
uznanie kreditov pri zmene kategorie zamestnanca

Ak by ste nezmenili zamestnávateľa a do 31. 8. 2019 by Vám vyplácal kreditový príplatok, tento by sa od 1. 9. 2019 zmenil na príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. Ak by došlo k prerušeniu jeho vyplácania, teda ak nejde o kontinuálny pracovný pomer, na príplatok strácate nárok. Z Vašej otázky to neviem určiť.

Andy9
uznanie kreditov pri zmene kategorie zamestnanca

Dakujem za odpoved,
v CPPPaP som zamestnana do 30.9. a od 9.9. som v Spojenej skole- iny zamestnavatel. CPPPaP mi vyplati za september priplatok za profesijny rast a v Spojenej skole uz mi ho teda nemozu vyplacat?
Doplnujuca otazka- priklad: ak sa po urcitom obdobi, napr. roku vratim spat do CPPPaP budu mi moct vyplacat priplatok za profesijny rast? (ten byvaly kreditovy) Dakujem

Lalia77
Kreditový príplatok

Dobrý deň,
mám novú pani učiteľku od 1.9.2019. Má okolo 120 kreditov. Pred nástupom do zamestnania k nám, do 31.8.2019 pracovala ako redaktorka pre Taktik vydavateľstvo. Mám jej uznať kreditový príplatok alebo nie?
Chcem sa spýtať či jej môžem prácu redaktorky započítať do praxe.

Maria Pavlikova
Kreditovvý príplatok

Aj keď neuvádzate viacej konkrétnych údajov, nárok na kreditový príplatok Vašej novonastupujúcej zamestnankyni nevzniká, pretože taký príplatok od 1. 9. 2019 neexistuje. Prácu redaktorky jej môžete započítať do praxe v závislosti od miery jej využitia v pedagogickej činnosti a od zhody s pedagogickou činnosťou, ktorá nie je podľa mňa žiadna. Je to však na rozhodnutí zamestnávateľa.

Martina Strmeňová
Kreditový príplatok / príplatok za prof. rozvoj

Dobrý deň. Mám podobnú otázku ako "Andy9" : Prosím Vás, mám nárok na PPR od 1.9.19 u nového zamestnávateľa, pričom do 31.8. 19 som mala priznaný KP u predchádzajúceho zamestnávateľa? Vzťahuje sa na tento prípad §32 z. 553 (prechodné ustanovenie) ?
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Kreditový príplatok

Ak ste u nového zamestnávateľa zaradená v tej istej kategórii ako u predošlého, tento môže pokračovať vo vyplácaní príplatku za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. od 1. 9. 2019.