6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
H
Uznanie príplatku za rigoroznu skusku

Dobrý deň, v máji 2018 som ukončila rigorózne štúdium a získala titul PhDr. V odbore Anglický jazyk v odbornej komunikácii. Mam úkoncene aj Dps od r. 2014 a cca 5 rokov pedagogickej praxe. Rigoroznu skusku som absolvovala počas MD a už som mala ukončenú zmluvu v predchádzajúcom zamestnaní. Od sept. Tohto roku nastupujem do novej školy. Z viacerých strán som zaregistrovala že vraj nastávajú zmeny v kreditovych priolatkoch. Je možné že už mi neuznaju kreditovy priplatok za rigorózne štúdium? Keďže som ho dokončila v prechodnom období počas MD a nebola som už zamestnaná, nežiadala som zatiaľ o jeho priznanie. Mam na jeho požiadanie a následne priznanie nárok, alebo naozaj sa už za rigoroznu skusku nebude udeľovať 60 kreditov a z nich vyplývajúci príplatok? Ďakujem veľmi pekne za vašu odpoveď

Maria Pavlikova
Uznanie príplatku za rigoróznu kúšku

Počúvate z viacerých strán, že nebude kreditový príplatok za rigoróznu skúšku. Stačí prečítať zákon č. 138/2019 Z. z. a zistíte to aj sama. Váš prípad je trochu špecifický a na základe Vašich údajov to neviem posúdiť.

H
Uznanie príplatku za rigoróznu kúšku

Dobry vecer, dakujem Vam za reakciu. Samozrejme som zakon citala, ale rovnako neviem najst v nom celkom odpoved na svoju otazku, ktoru som Vam mozno nie celkom presne polozila. Doteraz sa vydavalo 60 kreditov, kredity su zrusene. Avsak, znamena to, ze ucitel, ktory absolvuje rigo studium nema narok na ziadny priplatok za karierny rast alebo nieco pod.? To je to co ma zaujima. Tiez by som bola rada, ak by ste mi ozrejmili v com povazujete moju situaciu za specificku. Dakujem Vam velmi pekne za Vas cas. S pozdravom, Miriam H.

Maria Pavlikova
Uznanie príplatku za rigoróznu skúšku

Kredity za rigoróznu skúšku mohol získať pedagogický zamestnanec s najmenej trojročnou pedagogickou praxou podľa § 47a ods. 4 zákona č. 317/2009 Z. z. Zákon je zrušený. V zákone č. 138/2019 Z. z., ktorý nahradil horeuvedený zákon takáto ani žiadna podobná "odmena" za vykonanie rigoróznej skúšky nie je. Z uvedeného vyplýva, že od 1. 9. 2019 Vám nevyplýva žiadne mzdové ani iné zvýhodnenie za vykonanú rigoróznu skúšku. Špecifickosť Vášho prípadu je v tom, že v čase, keď bolo možné priznať kredity, ste neboli v pracovnom pomere a o túto možnosť ste prišli.

H
Priznanie kreditov za PhDr.

Dobrý deň, ja som bola už na materskej dovolenke, ale pracovné zmluva u predošlého zamestnávateľa mi skončila až cca 3 mesiace po získaní Phdr. V máji 2018 som ukončila rigo štúdium a až v auguste 2018 sa mi skončila zmluva. Hoci som už bola na materskej. Znamená to ze by bolo možné aby mi bývalý zamestnávateľ vydal osvedčenie o získaných kreditoch? Ďakujem ešte raz veľmi pekne za vás čas a ochotu.

Maria Pavlikova
Priznanie kreditov za PhDr.

Ak ste počas pracovného pomeru vykonali rigoróznu skúšku a získali ste zároveň tri roky pedagogickej praxe, zamestnávateľ Vám mal vydať osvedčenie o priznaní 60 kreditov a mal vyplácať kreditový príplatok.