10 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
MI
Kvalifikácia

Dobrý deň, môžem byť zamestnaná ako kvalifikovaný učitel nemeckeho jazyka ak tento rok končím rozširujuce študium NJ? Mam vystudovane ucitelstvo umelecko - vychovnych predmetov, zamestnavatel mi sice vyskladal uvazok, ale zaradil ma do nizsej platovej triedy. Dakujem

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Na úvod sa spýtam, do ktorej nižšej platovej triedy Vás zaradil zamestnávateľ ? Kvalifikačné predpoklady sa v súčasnosti určujú podľa vyhlášky MŠ SR č. 437/2009 Z. z. Ak tento rok (365 dní) ešte len končíte rozširujúce štúdium a Váš úväzok je vyskladaný, neviem určiť Vaše zaradenie do kariérového stupňa, pretože neuvádzate z čoho je vyskladaný a aká je Vaša aprobácia.

MI
kvalifikácia

Zaradili ma do 6. platovej triedy, kedže vacsinu mojho uvazku tvori NJ, zvysok budem ucit to čo som vystudovala - etiku a vytvarnu vychovu. Ak som to správne pochopila, po ukončení studia budem zaradena do 7. platovej triedy pri rovnakom uvazku? Dakujem

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Áno, po ukončení rozširujúceho štúdia nemeckého jazyka môžete byť zaradená do 7. platovej triedy, ak budete učiť predmety svojej aprobácie, vrátane nemeckého jazyka, v rozsahu jednej polovice základného úväzku zníženého o polovicu.

Mavlusa
učiteľstvo nemeckého jazyka

Dobrý deň,
Mám ukončený druhý stupeň na SPU v Nitre - rozvoj vidieka (bez akéhokoľvek doplňujúceho pedagogického minima, nemám ani štátnicu z NJ)
aké sú moje možnosti, ak by som sa predsa len chcela vydať cestou učiteľky nemeckého jazyka na ZŠ alebo SŠ
stačí mi doplňujúce pedagogické minimum + štátna skúška na akejkoľvek jazykovej škole??
Alebo doplňujúce pedagogické minimum + rozširujúce štúdium - učiteľstvo nemeckého jazyka na VŠ?
alebo skúsiť aspoň bakalárske štúdium - učiteľstvo nemeckého jazyka??
Neviem či je jedno akou cestou by som sa vydala.....
Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď.

Maria Pavlikova
Učiteľstvo nemeckého jazyka

Kvalifikačné predpoklady pre učiteľov cudzích jazykov sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 1. a 3. diel. V každom prípade musíte vyštudovať cudzí jazyk formou, ktorá je uvedená vo vyhláške. Ale "aspoň" bakalárske štúdium - učiteľstvo nemeckého jazyka Vám nebude stačiť ako kvalifikačný predpoklad.

Vladimíra Zubercová
Kvalifikácia učiteľ AJ na základnej škole

Považuje sa základná štátna jazyková skúška a dotatočné štúdium DPŠ pre vyučovanie Aj na druhom stupni základnej školy? Ďakujem vopred za odpoveď

Maria Pavlikova
Kvalifikácia učiteľ AJ na základnej škole

Na vyučovanie na základnej škole sa v súlade s § 11 ods. 1 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z. vyžaduje vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Na vyučovanie cudzích jazykov je potrebné ďalšie vzdelanie, napr. aj štátna jazyková skúška.

vivaa1
Kvalifikácia do materskej školy

Dobrý deň, som vyštudovaná učiteľka magisterského štúdia psychológie a technickej výchovy na UKF v Nitre. Dostala som pracovnú ponuku do materskej školy. Avšak nemám kvalifikáciu, čo si musím ešte doštudovať, aby som bola kvalifikovaná učiteľka MŠ?

Maria Pavlikova
Kvalifikácia do materskej školy

Kvalifikačné predpoklady pre učiteľky materskej školy sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, I. diel, I. časť. Tam sú uvedené všetky možnosti, ktoré sú plnením kvalifikačného predpokladu na činnosť učiteľky materskej školy. Ak chcete byť kvalifikovaná na úrovni vysokoškolského vzdelania druhého stupňa je potrebné absolvovať rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky.