5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
timejka
práca v MŠ

Dobrý deň,

chcela by som sa informovať ohľadom toho, že zaujala by ma práca v MŠ ale mám pochybnosti toho, že by som sa vedela umiestniť totižto mám ukončené vysokoškolské vzdelanie s odborom sociálna práca-titul Mgr. - počas štúdia som mala odbor. predmety ako: vývinová psychológia, všeobecná psychológia, pedagogika.
Bola by som rada ak by ste mi poskytli informácie ohľadom nasledujúcim otázkam:
Je možné sa umiestniť v MŠ s týmto oborom, prípadne ak nie ako by som si to mala doplniť - doplňujúce pedagogické minimum alebo VŠ?
Aké sú konkrétne kroky na to ak by som sa chcela umiestniť v tejto sfére?

Ďakujem.

Maria Pavlikova
Práca v MŠ

Ak chcete pracovať v materskej škole ako kvalifikovaná učiteľka žiadne pedagogické minimum Vám nenahradí vzdelanie. S Vašim vzdelaním ste nekvalifikovaná učiteľka materskej školy. Musíte vyštudovať taký odbor, ktorý má v názve predškolská pedagogika. Je na Vašom rozhodnutí, či na úrovni stredoškolského vzdelania alebo vysokoškolského vzdelania.

Haslerka91
Praca v MS uz pocas pomaturitneho studia

Dobry den mam skoncenu SOS obchod a podnikanie, prax ako sekretarka 6rokov, dalej som bola na MD, momentalne ma prijali od septembra na pomaturitne studium do Levoce učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, chcem sa spytat ci si uz pocas tohto vzdelavania mozem hladat miesto ako ucitelka v MS alebo vychovavatelka, alebo musim pockat az po ukonceni studia.Dakujem za odpoved

Maria Pavlikova
Práca v MS uz pocas pomaturitneho studia

Už počas štúdia na strednej pedagogickej škole odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo sa môžete uchádzať o miesto učiteľky materskej školy alebo vychovávateľky..

Romana Bardiovská
Kvalifikovanost

Dobrý deň, pripájam sa do vlákna.
Ako spolumajiteľ ka detskych jaslí môžem začať pracovať aj, keď nemám pomaturitné vzdelanie učiteľstvo pre materské školy? Konkretne od apríla 2020 a od septembra by som nastúpila do školy. (V roku 2019 ma totiž pre nedostatok miesta nevzali.)
Môžem par mesiacov pracovat ako nekvalifikovana učiteľka?
Ďakujem za odpoveď