Pozrite si tézy Národného programu pre vzdelávanie

30.05.2018
Reformy školstva

Dokument zverejnili autori z občianskeho združenia Nové školstvo na svojom blogu a sú presvedčení, že nielen ministerstvá, ale i občianska verejnosť má právo vedieť, čo pripravovaný návrh národného programu obsahuje. Chýba akákoľvek vízia, zdôvodnenie a plán.

“Nemyslím si, že ide celý návrh reformy. Pravdepodobne ide len o nejakú prílohu k pripravovanému dokumentu. Ak by toto mal byť sľubovaný Národný program vzdelávania, bol by to veľmi žalostný výkon rezortu pod vedením ministerky. Je to len tabuľka so 152 opatreniami, chýba akákoľvek vízia, zdôvodnenie a hlavne akčný plán, ako celý proces realizovať. Od Národného programu pre vzdelávania očakávam, že zadefinuje cestu pre naše školstvo na najbližších 10 rokov," povedal Poliačik, člen strany Progresívne Slovensko.

Poliačik dodal, že "dokument, ktorý máme pred sebou, je z veľkej časti prekopírované Programové vyhlásenie vlády SR. Konkrétne 42 opatrení sú len kópiou toho, k čomu sa rezort zaviazal už pred dvoma rokmi. Len 11 opatrení je pritom plánovaných so začiatkom po roku 2020. Z toho mi jasne vyplýva, že sa nemôže jednať o dlhodobú stratégiu, ktorú nám ministerka sľubovala".

Pozrite si tabuľku TU.

Zdroj: Nové školstvo

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte