Konferencia Odborné Sociálne Siete v školstve

26.09.2015
Vzdelávanie a výchova
Prevádzka školy

Inovatívni učitelia sa 9.11.2015 už po druhýkrát stretnú na konferencii Odborné Sociálne Siete v školstve. Kliknite SEM a zaregistrujte sa este dnes!

Na začiatku novembra sa v Bratislave stretnú učitelia, ktorí cítia potrebu zlepšiť situáciu v školstve a sú ochotní ísť s dobou v technológiách. Už druhá konferencia Odborné sociálne siete v školstve pod mottom - Spravme spolu krok k lepšej spolupráci, budovaniu siete učiteľov, sa bude konať 9. novembra 2015 v hoteli Mercure na Žabotovej ulici. Vďaka organizátorovi, spoločnosti Atos a partnerom podujatia je účasť, občerstvenie, ako aj ubytovanie pre učiteľov bezplatné. Viac o stretnutí sa záujemcovia dozvedia na https://digipedia.bluekiwi.net, kde sa prihlásia pomocou prihlasovacích údajov, ktoré sú zhodné s údajmi na portál planetavedomosti.iedu.sk a tuul.sk. Ak ich ešte nemáte, poskytne vám ich registrátor vašej školy. Informácie o konferencii budú zverejnené aj na Facebook stránke firmy Atos https://www.facebook.com/atos.slovakia

Obsahom konferencie bude okrem iného predstavenie najzaujímavejších diskusií a úspechov skupín (priestorov) ako napríklad ISCED1, Aplikácie a užitočné web stránky u Marty, Testy - tu nájdeš všetky, Matematika, Fyzika. Pre účastníkov budú pripravené ukážky práce s blueKiwi DiGiPEDiA - odbornej sociálnej siete, ktorá je prístupná výhradne slovenským pedagógom, zaznie aj informácia o práve začínajúcej súťaži „Staň sa úspešným moderátorom blueKiwi“. Učitelia si na konferencii budú môcť vymeniť skúsenosti, prebrať pálčivé témy, prípadne identifikovať a otvoriť nové skupiny na odbornej sociálnej sieti blueKiwi Digipedia.

Súčasťou podujatia bude aj vyhodnotenie súťaže o blueKiwi šampiónov. Výhercom budú odovzdané zaujímavé ceny ako napríklad tablet PC, spolu v hodnote vyše 2 000 EUR. Súťaž učiteľov všetkých predmetov beží v plnom prúde. Novootvorený priestor ‘Výskum a prax’ sa pridáva do súťaže plnením nenáročných aktivít, ktoré vedú k zvyšovaniu komunikácie naprieč úrovňami školstva (ZŠ – SŠ – VŠ). Cieľom priestoru je poskytnúť dôležité kontakty, podporiť výmenu a tak zefektívniť spoluprácu ľudí medzi výskumom a praxou.

Na našej odbornej sociálnej sieti určenej práve pedagógom, denne pribúda množstvo nových príspevkov, čím vzniká vzácna znalostná databáza a aktivuje sa komunikácia medzi učiteľmi na celom Slovensku, hovorí Ing. Marta Izsofová, moderátorka blueKiwi. Aktuálne máme okolo 3 400 príspevkov a toto číslo sa stále zvyšuje. Súťaž potrvá až do konca októbra. Rozhodli sme sa však už v dnes drobnými cenami odmeniť angažovanosť učiteľov, ktorí prispievajú napríklad množstvom vynikajúcich webstránok a aplikácií, či kvalitných testov Socrative z predmetov Anglický a Slovenský jazyk, Geografia, Fyzika, alebo širokým prehľadom užitočných online materiálov. Odmeníme v neposlednej rade aj autorky materiálov z vlastnej tvorby na predmet Mladý záchranár a Náboženská výchova. Tešíme sa na každého pedagóga a dúfame, že na novembrovej 2. konferencii o bluekiwi môžeme odmeniť tých najlepších tabletmi, ako aj ďalšími zaujímavými cenami a najaktívnejšiu školu interaktívnou tabuľou, uzatvára Marcel Borik, odborný poradca v oblasti firemných sociálnych sietí zo spoločnosti Atos.

Kľúčové slová

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte