Na medzinárodnej súťaži amatérskeho zvuku a videa uspeli Slováci

20.10.2010
Prevádzka školy

Viacerí Slováci boli úspešní na 59. ročníku medzinárodnej súťaže amatérskeho zvuku a videa CIMES 2010.

Smolenický zámok sa dnes rozlúčil s účastníkmi 59. ročníka medzinárodnej prehliadky fono- a videoamatérov CIMES 2010. Podujatie zorganizovali Slovenská spoločnosť elektronikov a Medzinárodná federácia lovcov zvukov FICS. Na súťaži sa prezentovalo 50 zvukových nahrávok a 32 videoprodukcií z deviatich krajín Európy v špecializovaných kategóriách.
      
Cenu Švajčiarskeho rozhlasu získal Matúš Horbaj z košického vysokoškolského Rádia 9 so zvukovou kompozíciou na tému „Hrady a zámky“. Porota ocenila aj Norberta Šnajdára zo zvolenského univerzitného Rádia INRO: autor namixoval zvukový príbeh malého prameňa, ktorý sa zväčšuje pribúdaním prítokov až sa nakoniec vleje do mora. Pavel Keľov takisto zo Zvolena zaujal nahrávkou „Statočný rytier“, je to zvuková rozprávka bez slov.
      
Učiteľ základnej školy v Michalovciach Alexander Bertič bol úspešný so svojím detským školským televíznym spravodajstvom. Ján Kuška si zasa objektívom videokamery všimol „životný štýl“ hydiny na dvore a vyrobil obrazovú grotesku. Spolu s Jaroslavom Chomom v ďalšej obrazovej skeči predstavili svojskú metódu liečenia boľavého chrbta.
      
Súťaž CIMES sa každoročne koná v inej členskej krajine FICS. Na budúci rok na jeseň budú najlepšie amatérske zvukové nahrávky a videá zo Slovenska bojovať o priazeň poroty vo švajčiarskom Berne.

Zdroj: TASR

Kľúčové slová

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte