Zápis škôlkarov privítajú v Bernolákove karnevalom

26.01.2010
Prevádzka školy

V Bratislave a Bratislavskom samosprávnom kraji zápasia mnohé obce s nedostatočnými kapacitami v materských školách. Rodičia detí musia neraz riešiť otázku, kam s dieťaťom, ak ho do tej najbližšej škôlky neprijmú? Obec Bernolákovo v okrese Senec neďaleko Bratislavy vyriešila vlani tento problém dostavbou nového pavilónu existujúcej sedemtriednej materskej školy.

Po tohtoročnom zápise škôlkarov 15. februára môže nastúpiť do MŠ na Komenského ulici ďalších 40 detí. "Naša materská škola je zariadenie s celodennou starostlivosťou od 6.30 do 17.00 h. Celková kapacita je pre 144 detí, o ktoré sa stará 12 pedagogických a šiesti prevádzkoví pracovníci. Vzhľadom na to, že nástup predškolákov je v čase fašiangov, rozhodli sme sa nové priestory vyskúšať už vo štvrtok 28. januára veľkým podvečerným karnevalom detí s rodinnými príslušníkmi," uviedla riaditeľka MŠ Oľga Syrová.

Prístavbu nového pavilónu materskej školy obec realizovala z vlastných prostriedkov. "Keďže v Bratislavskom kraji sú veľmi obmedzené možnosti získať granty z európskych fondov, rozhodli sme sa pre využitie vlastných zdrojov s podporu miestnych podnikateľov. Prístavba aj s vybavením nás stála okolo 300.000 eur," dodal dnes pre TASR starosta obce Ľubomír Poór.

Zdroj: TASR

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte