Zápis detí do základných škôl v Petržalke bude 5. a 6. februára

19.01.2010
Prevádzka školy

Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2010/2011 bude v priestoroch 11 základných škôl v najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalka 5. a 6. februára 2010.

Ak si rodič nesplní zákonnú povinnosť a neprihlási dieťa na školskú dochádzku, môže mu samospráva uložiť sankciu až do výšky 331,92 eura. V súčasnom školskom roku si plní povinnú školskú dochádzku 3860 detí. Najviac žiakov - 598 - navštevuje školu na Pankúchovej ulici.

Povinná školská dochádza sa týka detí, ktoré dovŕšili šiesty rok veku a dosiahli školskú spôsobilosť. Zákonný zástupca môže požiadať riaditeľa školy o odklad začiatku dochádzky a to v prípade, že dieťa je zo sociálne znevýhodneného prostredia, alebo na základe odborného vyšetrenia ešte nedosiahlo školskú spôsobilosť.

Samospráva tejto mestskej časti umiestnila na internetovej stránke www.petrzalka.sk adresár, ktorý obsahuje odkaz na webovú stránku každej školy. Na týchto stránkach môžu rodičia získať okrem základných informácií o školách aj ich hodnotenie, prehľad o študijných odboroch či špeciálnych vzdelávacích programoch.

Rodič je povinný zapísať dieťa v škole podľa školského obvodu, ktorý je viazaný na trvalý pobyt dieťaťa. Ak je v mieste trvalého bydliska viac vzdelávacích inštitúcií, zákonný zástupca môže vybrať aj inú školu, súhlas riaditeľa je však podmienený kapacitou školy.

TASR o tom dnes informoval petržalský hovorca Ľubomír Andrassy.

Zdroj: TASR

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte