Vo viacerých oblastiach regiónu zaznamenali pokles ochorení na chrípku

07.12.2009
Vzdelávanie a výchova

V priebehu 49. kalendárneho týždňa vo viacerých regiónoch Zemplína nezaznamenali nárast akútnych respiračných ochorení. Podľa epidemiológov sa situácia stabilizuje, no vyžaduje si neustále monitorovanie, keďže sa mnohé deti po prerušení vyučovania opätovne vracajú do školských lavíc.

"Prerušenie vyučovacieho procesu malo svoj význam pretože sme v tomto týždni zaznamenali uzatvorenie iba troch školských zariadení," uviedla pre TASR Valéria Sládeková z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Vranove nad Topľou. Ako dodala, v tomto týždni došlo k poklesu akútnych respiračných ochorení (ARO) o 585 prípadov, pričom bolo hlásených 1012 ochorení, čo predstavuje 1515 chorých na 100.000 obyvateľov.

V regióne Humenného je podľa vyjadrenia Lýdie Sopkovej z RÚVZ Humenné počet ochorení na klasickú chrípku pomerne nízky. Viac bolo zaznamenaných ARO podobných chrípke. "Hlásených bolo 1638 ochorení, pričom sme zaznamenali pokles o 692 ochorení oproti situácii v 48. kalendárnom týždni", priblížila Sopková. Ako dodala prerušenie vyučovacieho procesu hlásila iba Špeciálna základná škola v Snine.

V okrese Michalovce v tomto týždni uzatvorili tri základné školy, jednu materskú školu, v okrese Sobrance uzatvorili dve základné školy a jednu strednú školu. V michalovskom okrese došlo k poklesu ARO asi o 19 percent a chrípke podobných ochorení asi o 34 percent. Sobrance v priebehu 49. týždňa hlásili nárast ARO asi o 29 percent a nárast chrípke podobných ochorení takmer o 34 percent.

Zdroj: TASR

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte