Video-ukážky z konferencie

08.12.2009
Vzdelávanie a výchova

Dňa 2. decembra 2009 sa v priestoroch hotela Družba v Bratislave uskutočnila v poradí už druhá konferencia nakladateľstva Raabe, tentoraz na tému Školské vzdelávacie programy a moderné vyučovanie v praxi pre 1. stupeň základných škôl.

 

Ako učiť inovatívne na 1. stupni ZŠ

 

Cieľom konferencie bolo poskytnúť učiteľom 1. stupňa ZŠ komplexný pohľad na reformu, školské vzdelávacie programy a modernizáciu výučby s dôrazom na prepojenie teórie s praxou.

Medzi prednášateľmi sa predstavili: Mgr. Martin Kríž, PaedDr. Ľubica Steinerová, Mgr. Dávid Králik.

Vychádzajúc zo školskej reformy, jej prínosu, chýb, ale najmä možností, ktoré so sebou priniesla a prináša, sme sa s Martinom Krížom venovali taxonómiám a ich uplatneniu vo vyučovacom procese, ako aj hodnoteniu žiakov.

Ako zariadiť, aby sa deti tešili do školy a neprišli v nej pritom o radosť? Od učiteľov si situácia veľakrát vyžaduje množstvo kreativity a zaujímavých nápadov, aby udržali pozornosť tých najmenších žiačikov. Prednáška Ľubice Steinerovej priniesla množstvo inšpirácií a praktických nápadov ako tých najmenších zaujať a zároveň naučiť.

„Čerešničkou na torte“ boli prednášky na tému Inovatívne vyučovanie v podaní Dávida Králika. Naučiť sa anglické slovíčka pomocou „dinosaurov“, zapamätať si vybrané slová vďaka „rádiu“, osvojiť si matematiku prostredníctvom „hľadania pokladu“ a množstvo iných hier a aktivít, ktoré oživia každú vyučovaciu hodinu, boli predstavené na konferencii ŠkVP a moderné vyučovanie v praxi pre 1. stupeň ZŠ.

Kľúčové slová

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte

Potešilo ma, že ste sa podujali i na vzdelávanie touto formou. Zaujalo ma Inovatívne vyučovanie, lebo iste mi dajú za pravdu mnohí kolegovia, že zaujať žiačika bolo a bude čím ďalej náročnejšie. Bude aj k tejto časti prednášky nejaká ukážka? )ďakujem

Teší nás, že Vás táto forma vzdelávania zaujala a ďakujeme za podporu. Viac z decembrovej prednášky bohužiaľ zavesené nebude, avšak v budúcnosti pripravujeme ďalšie podujatia. Určite budeme všetkých návštevníkov nášho portálu informovať dostatočne včas, aby sa každý, kto má záujem mohol podujatia zúčastniť.