Poradcovia sa učili ako usmerňovať žiakov pri výbere povolania

26.02.2010
Vzdelávanie a výchova

Deviataci na základných školách v Nitrianskom kraji stále nejavia dostatočný záujem o učebné stredoškolské odbory, ktoré sú žiadané na trhu práce.

„Zamestnávatelia majú záujem o profesie v odbore stavebníctvo, strojárstvo, chémia, potravinárstvo a služby, elektrotechnika, umelecký kováč a umelecký stolár," uvádza sa materiáloch, s ktorými sa dnes mohli zoznámiť účastníci seminára s názvom Odborné vzdelávanie odborne. Podľa zamestnávateľov je však stále problém nájsť dostatok absolventov vyučených v týchto odboroch.
      
Práve zvýšenie záujmu o profesie v žiadaných oblastiach, kariérne poradenstvo a príprava budúcej kvalifikovanej pracovnej sily pre potreby trhu práce sú cieľmi seminára, ktorý dnes v Spojenej škole na Slančíkovej ulici v Nitre zorganizovali Elaia-Design Studio, Nitriansky samosprávny kraj, Krajský školský úrad a zväzy zamestnávateľov.

Riaditelia základných škôl a výchovní poradcovia získali na podujatí informácie ako motivovať žiakov pri výbere budúceho povolania, no dozvedeli sa aj novinky, ktoré prináša zákon o odbornom vzdelávaní.

Zdroj: TASR

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte