Od budúceho týždňa sa začína zápis do základných škôl

14.01.2010
Prevádzka školy

Od budúceho týždňa sa v Nitre začína zápis do základných škôl. Na základe evidencie obyvateľstva magistrát predpokladá, že sa od 18. do 22. januára zapíše do prvých ročníkov škôl približne 668 detí. Tento údaj je však iba orientačný.

„Niektoré deti nenastúpia do škôl, iné sa presťahujú. Do Nitry zasa dochádzajú aj chlapci a dievčatá z okolitých obcí, takže ono sa to vyrovná a reálny počet prvákov sa väčšinou priblíži počtu z evidencie obyvateľstva," skonštatovala pred časom pre TASR vedúca útvaru Školského úradu na Mestskom úrade v Nitre Margita Sládečková. Ako pre porovnanie uviedol Andrej Jančovič z Mestského úradu v Nitre, v tomto školskom roku sa do prvých tried nitrianskych základných škôl zapísalo 703 detí. Spolu s cirkevnými školami je to celkovo 790 prvákov.

Rodičia, ktorí chcú zapísať svojho potomka do niektorej z nitrianskych základných škôl, musia zo sebou priniesť aj potrebné doklady. „Je to rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu," informoval Jančovič. Približne päť percent detí v Nitre aj napriek dosiahnutiu potrebného veku do prvých ročníkov nenastúpi, pretože ich rodičia požiadajú o odloženie školskej dochádzky. V takom prípade musia na zápis priniesť aj potvrdenie z pedagogicko-psychologickej poradne.

Zdroj: TASR

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte