Nový Pracovný poriadok

14.05.2010
Legislatíva

Ministerstvo školstva SR pripravuje nový pracovný poriadok pre pedagogických zamestnancov a ostatných zamestnancov škôl a školských zariadení. Pre riaditeľov z neho vyplývajú pri jeho spracovaní nové povinnosti.

V súlade s § 14 ods. 6 písm. g) zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve MŠ SR pripravuje spomínané úpravy, v novom pracovnom poriadku, ktorý bude vzorový na vypracovanie pracovného poriadku škôl a školských zariadení, ktoré sú zamestnávateľmi, a pre zriaďovateľov, ktorí sú zamestnávateľmi pedagogických zamestnancov a ostatných zamestnancov škôl a školských zariadení.

Nový vzorový pracovný poriadok reaguje na zmeny v legislatíve od posledného vydania pracovného poriadku, napr. na nové povinnosti zamestnávateľov vyplývajúce zo zákona č. 317/2009 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

V snahe pomôcť pri jeho spracovaní, s možnosťou úpravy na podmienky danej školy vám znenie vzorového pracovného poriadku spolu s výkladom prinesieme už čoskoro po jeho vydaní v publikácii Personalistika v práci riaditeľa školy.

 

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte