Niektorí uchádzači zo stredných škôl sú v praxi nepoužiteľní

23.02.2012
Vzdelávanie a výchova

Najviac nezamestnaných je spomedzi absolventov stredných odborných škôl a učilíšť. V minulom roku ich počet dosiahol takmer 25 000.

Uplatniť sa nedokážu predovšetkým absolventi ekonomických odborov a služieb, ale paradoxne ani elektrotechnici a strojári, ktorí v praxi firmám a podnikom chýbajú. Výrobná sféra už dlhšie cíti nedostatok technických odborníkov so stredoškolským vzdelaním. Chýbajú odborníci v automobilovom priemysle, v oceliarstve, v strojárstve, energetike.

Vzdelanie ako sociálna sieť
Stredné odborné školy síce chrlia absolventov, no ako ukazujú štatistiky, neraz priamo pre úrady práce. Igor Petráš, viceprezident Regionálnej únie zamestnávateľov, poukazuje na to, že vzdelávanie sa u nás stalo sociálnou sieťou, čo je veľkou chybou. Podľa Petráša každý zamestnávateľský zväz má možnosti, ako ovplyvniť kvalitu absolventov, doteraz tieto možnosti len máloktorý využíva.

„Systém sústavy povolaní je na Slovensku rozhojdaný,“ tvrdí aj Ján Žačko z Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení. Dodáva, že u nás chýba kontakt škôl a zamestnávateľov pri príprave stredoškolských kádrov. Slováci navyše uprednostňujú všeobecné vzdelanie na úkor odborných technických profesií, a tým sa sami pripravujú o budúcnosť. Na nedávnom seminári o sústave povolaní odborníci už definovali hlavnú príčinu nezamestnaných absolventov stredných škôl. Spočíva v profile absolventa, ktorý nie je postavený na tom, čo prax potrebuje. Jedným z nástrojov, ako sa dá tento trend zmeniť, je Národná sústava povolaní.

Požiadavky na študijné odbory
Ide o projekt Centra vzdelávania ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorého cieľom je zosúladiť potreby zamestnávateľov a uchádzačov o prácu. „Sústava povolaní poskytne prehľad o požiadavkách na všetky pracovné miesta. Načrtne tiež očakávania vo vývoji zamestnanosti v jednotlivých odvetviach,“ vysvetľuje Peter Zemko, riaditeľ Centra vzdelávania.

Školy aj samotní uchádzači sa tak budú môcť lepšie pripraviť na prácu. Ak budú poznať očakávania zamestnávateľov, ľahšie si vyberú vhodnú formu vzdelávania. „Pokúsime sa tak zabrániť tomu, aby sa Slovensko stalo krajinou kuchárov a čašníkov, ktorí márne hľadajú uplatnenie,“ hovorí Zemko. V súčasnosti prebieha definícia štandardov zamestnaní, v ktorej sú zaangažovaní predstavitelia významných zamestnávateľov, zástupcov štátu, odborov, samosprávy a škôl.

Zdroj: SITA (Sme)

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte