Metodické centrum pripravilo vzdelávací program k extrémizmu

25.05.2016
Prevádzka školy
Prevádzka školy
Vzdelávanie a výchova

Metodicko-pedagogické centrum pripravilo od septembra vzdelávací program s názvom Rozvoj kompetencií pedagogického zamestnanca v oblasti prevencie proti prejavom extrémizmu. Bude určený pre učiteľov základných a stredných škôl s aprobáciou na etickú a občiansku výchovu a dejepis.

Informovalo o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke s tým, že školy a učitelia zastávajú nezastupiteľné miesto v prevencii proti extrémizmu. Extrémistické skupiny totiž verbujú svojich sympatizantov najčastejšie vo veku, keď sú žiakmi základnej a najmä strednej školy.

Cieľom vzdelávacieho programu je poskytnúť pedagogickým zamestnancom rozšírené informácie o kultúrach, ich spolunažívaní, komunikácii, o tolerancii a intolerancii. Venovať sa bude aj problematike extrémizmu a prevencie proti jeho prejavom. Pod záštitou jednotlivých regionálnych pracovísk Metodicko-pedagogického centra a odboru extrémizmu a diváckeho násilia úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru navyše v nasledujúcom období po celom Slovensku budú uskutočňovať pre učiteľov základných a stredných škôl odborné semináre.

Metodicko-pedagogické centrum spolupracuje v súlade s Koncepciou boja proti extrémizmu na roky 2015 až 2019 s ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu, ministerstvom vnútra a Štátnym pedagogickým ústavom.

Zdroj: SITA

→ všetky správy

Kľúčové slová

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte