Medzinárodný deň detí

31.05.2011
Vzdelávanie a výchova

Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. MDD sa zvyčajne (ale nie všade) oslavuje každoročne 1. júna. Na Slovensku sa slávi od roku 1952.

Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí (World Conference for the Wellbeing of Children) v Ženeve, v Švajčiarsku v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete.

Po konferencii viacero vlád zaviedlo vo svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete. MDD sa oslavuje vo viac ako 21 krajinách. (Zdroj: Wikipedia)

Zabavte sa s deťmi a stiahnite si edukačnú aktivitu Lúčne kvety (Výkonové štandardy - špecifický cieľ: tešiť sa zo spontánnych a riadených pohybových aktivít, uplatniť na základe vlastného pozorovania farebnú rozmanitosť vo výtvarných, pracovných a technických produktoch, uplatniť tvorivosť v hre).

Ďalšie nápadité edukačné aktivity nájdete v publikácii Dieťa a jeho svet.

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte